BgDaHan.com

Електрическо и алтернативно отопление на вилата

Електрическо и алтернативно отопление на вилата

В една селска къща е необходимо да се създадат всички удобни условия на живот, затова отоплителните системи за частна къща играят много важна роля, определено трябва да бъдат качествени и мобилни.

Електрическата отоплителна система е сравнително скъп тип отопление, тъй като цените на електроенергията вече са доста високи. Такава система може да се използва рядко, например, ако зимата в страната не са постоянни, но пристигания и в същото време се прилага еко режим, т.е., когато отоплението е включено само през нощта (през този период най-ниската тарифа за електроенергия).

Предимствата на електрическата отоплителна система са липсата на открит огън и възможността във всяка стая да регулира температурния режим независимо.

Значителен недостатък, освен високата цена на електроенергията, може да се счита и за необходимостта от поставяне на специален кабел за непрекъсната работа на мощен бойлер. Освен това, когато решите да инсталирате електрическо отопление, трябва да изолирате къщата.Друга популярна система за отопление е инфрачервените лъчи и най-новото развитие - топъл цокъл. В селските къщи много често започва да се използват електрически нагреватели на инфрачервена радиация. Сега те идват в две форми: инфрачервени панели и IR филми.

Филмовите нагреватели се състоят от лаванско и алуминиево фолио, те се полагат на тавана или върху изолацията на минералната форма под пода. Инфрачервените панели са инсталирани на стената или пода и работят от мрежата.

Руските учени наскоро са разработили нова, уникална отоплителна система - топъл цокъл, който може да затопли всички стени на помещението и да предотврати образуването на гъби и кондензация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com