BgDaHan.com

Coreopsis с големи цветове - уникален в своята простота

Coreopsis с големи цветове - уникален в своята ... простота

Има категория градинари, най-вече сред новодошлите в този случай, които се опитват да използват колкото се може повече необработени растения, за да украсят градината, които не изискват специални грижи и подход. За такива аматьори е подходящ голям диоптър.

Това растение не е достатъчно популярно и за него ще бъде трудно да се бие с такива жители на всяка градина като рози, божури, лилии, лайка, хризантеми. Но това прави кореопис с големи цветове в своята уникална и лесно може да се превърне във върха на всеки инфект.

  • Кореописи комбинира различни видове: цветята могат да бъдат годишни или приятни от много години, има тревисти представители и храсти, с малки и големи цветя.


Нашият герой - големия поток на кореопите принадлежи на трайни насаждения. Тя започва да цъфти по-близо до средата на лятото и продължава до есента. Растението не се чувства лошо дори и на най-бедните почви. Основното нещо е да се осигури добро дрениране и разхлабване. Coreopsis може да расте на пряка слънчева светлина. Ето защо, ако се чудите какво да украсите южната страна на парцела ви, това цвете няма да ви разочарова. Цветът с големи цветове от ябълка отговаря добре на торовете: те могат да се нанасят преди засаждане (органично), а през пролетта-лятото - под формата на периодично напояване с разтвори на минерални торове.

Когато храста избледнява, стъблата на цветята трябва да бъдат нарязани. Разпространение на семена от ядрени кости или разделяне на храсталака. Вторият метод се използва през пролетта, растението лесно се установява на ново място. Coreopsis е устойчив на замръзване и вредители.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com