BgDaHan.com

Как да изберем дебелината на залепения дървен материал за изграждане на къща?

Според сегашната правна рамка и строителни нормативи, дебелината на стените, построени от дърво, трябва да бъде 540 mm, но на практика, когато се използва ламиниран съвет за изграждането на такъв показател не се поддържа на практика.

Работата е, че производителите просто не произвеждат материал с такова напречно сечение. Ето защо въпросът за правилния избор на дебелината на дървения материал е достатъчно важна и актуална за практически всеки частен предприемач, който реши да избере най-ламиниран съвет като основен материал за строеж на къща или вана, тъй като дебелината на материала, играе ключова роля по отношение на нивото на изолация на стените.

Производителите произвеждат материал от две основни секции: 160-180 мм и 200 мм. В този случай, първият тип е предназначен за изграждане на къщи, които ще се използват сезонно, а вторият - за къщи, които ще бъдат използвани през цялата година. При използване на двата вида материали загубите на топлина през стените е не повече от 33%, както и всички други загуби на топлина се пада на покрива и основите (около 21% от общия брой), врати и прозорци (27%), както и естествена вентилация (19%). В това съотношение става ясно, че дебелината на стените по отношение на топлоизолацията в никакъв случай не е ключов фактор, а с подходяща изолация, всъщност не играе никаква роля.Когато изолация е необходимо да се прилага интегриран подход, в който трябва да избера най-подходящия материал и начина на инсталация за топлоизолация, както и за предоставяне на точна и ефективна топлоизолация на дограма, тавана и пода. В този случай, дори ако самата бара е само 200 мм дебела, ще бъде възможно да се поддържа удобна температура вътре в къщата дори при най-тежките студове. Между другото, през лятото вътре ще бъде поддържана комфортна прохлада поради факта, че топлоизолацията не позволява в топлия въздух. За да не се притеснявате за топлоизолацията, можете да изберете и купите къща от до ключ, където всички тези работи ще се извършват от специалисти.

По този начин, поради уникалните си характеристики, дебелината на стените на залепения лъч с подходяща изолация може да бъде само 20 см.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com