BgDaHan.com

Към бележката към градинаря: как да разпространявате касис с резници

френско грозде

Касисът е много ценен плод, дължащ се на високото съдържание на различни микроелементи и витамини. В грижата не е прекалено капризна и в нейното възпроизвеждане няма нищо прекалено сложно. По правило се използват вегетативни методи за репродукция на френско грозде, разделяне на храсти, резници, резници.

Ще говорим за това как да разпространяваме касис с резници. За тази цел на пролетта (март-април), когато храстови касис пъпки подуват нужда изрезки отрязани с дължина от 11 см до 14 см, като в горната част, под прав ъгъл на 0.5 - 1 см над бъбреците, а на дъното точно под него. Оставяйки на всеки отрязък двете горни пъпки, останалата част трябва да се отстрани и веднага да се сложат резници в стъклени буркани с вода. За издънките не се угнетявате, във всеки контейнер не трябва да има повече от 5 парчета.Ако искаме успешно да развъждаме касис с резници, най-доброто място за кутии с издънки е перваза на прозореца от северната страна на къщата. При такива условия, след 10-12 дни, резници се освобождават корените. При най-големите от тях достигне 10-15 mm, е необходимо да се побере резници в отделни контейнери (чаши) с почвата смес за получаването на който трябва да се 3 части торф, една част хумус земята и една част пясък. На върха на почвата във всяко стъкло трябва да поставите нитрофос (5 ​​пелети).

След трансплантацията през първите няколко дни, разсадът трябва да се напоява изобилно. Месец по-късно, те могат да бъдат засадени на открито място, но след около седмица, преди да трябва да произвеждат свои "втвърдяване", излагайки чашките на слънчевата тераса. В ранните дни на такива подготовки за кацане на открито те трябва да бъдат защитени от пряка слънчева светлина. Практиката е доказала, че разсадът, получени по този начин, по време на кацане на средно 25 см пред растежа на разсад, корени в почвата, получени от миналата есен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com