BgDaHan.com

Регистрация или арго: какво е по-добре?

В модерното строителство екологичните естествени материали са приоритет, така че при изграждането на къща или баня трябва да вземете предвид това обстоятелство. Прилагайки естественото дърво, ние се грижим за нашето здраве. Някои специалисти в строителния бранш смятат, че алтернативата не е дърво, тъй като всички други съвети, включително и ламинирани плоскости и греди, са мъртви, защото те се подлагат на термична обработка. И когато изграждате баня, която изпълнява здравна функция, няма нищо по-добро от едно дърво. От тази позиция можете да не се съглася, но можете да се обзаложите, в края на краищата на дървен материал, произведен от същите видове широколистни дървета: трепетлика, лиственица, бреза. Той също така абсорбира влагата и изпуска топлината, само на цена, която е няколко пъти по-евтина. Само след претеглянето на всички плюсове и минуси ще можете да определите за себе си: лог или бар - какво е по-добре за баня?

Дървото е най-доброто?

От дърво от векове се издигат здрави и трайни жилища, уютно е да спиш, през зимата топло, а през лятото е готино. Дървото дава сила и здраве на наемателите у дома, винаги е лесно да дишаме. Тези характеристики могат да бъдат приписани на изграждането на банята, главното е, че при избора на породата не избирате иглолистната. Например, борът извлича смола при 45 ° C, причинявайки на човек, който изпитва тежки главоболия след парната баня. Лиственицата е идеална за първите два реда зидария, тъй като абсорбира добре влагата.

Бар - естествен материал

Лепени греди

Лепени греди

Фокусирайки се върху цената, клиентите често предпочитат залепена лента, чиято производствена технология е много проста. В началото, дървесни трупи на широколистни дървета са нарязани на отделни дъски, изсушени и съединени по размер, след това залепени. Ако дървото даде някакво свиване, тогава технологията за правене на лъча не позволява това. Лепилото сега се произвежда върху специални материали, които не миришат при високи температури, така че екологията на банята от това няма да се промени.

Дървен материал и дървоЗа да се гарантира, че ваната не се разпука, всички материали трябва да са сухи. За да изсушите дървената къща от естествено дърво, трябва да имате около шест месеца. Най-добре е естественото сушене в условията на климата, където ще бъде построена сградата. На езика на съвременното строителство това време се нарича техническа почивка. Ако дървото не позволява свиване в даденото време, къщата за баня може да е встрани. Не можете да изсъхне за около месец, дайте му възможност да се накисва с лепило, а след това можете да започнете да строите.

Всяко строителство започва с избора на местоположение и технология. Лепените греди ви позволяват бързо и евтино да построите вана. Шевовете в този дизайн са много лесно свързани, не е необходимо да се коригират, както в дървените трупи.

Но не забравяйте, че дървеният материал - материал, който не притежава топлина повече от шест часа, тя абсорбира влагата, която ще направи своя баня бъде краткотрайно. За да се отървете от този съществен недостатък, строители често поставят между гредите водоустойчиви уплътнения, те са скъпи, така че цената на дневник баня дом ще бъде точно същата като тази на дървесината.

Кръглата дървесина е чудесен материал, от който можете да построите дори една двуетажна сауна със сауна на долния етаж и руска парна баня на върха.

Но изборът винаги ще бъде ваша, като строителни материали - това е само на отделни строителни елементи за баня напълно подходящи за целта, трябва да се упражнява много усилия: изсипете в основата на дълбочина на почвата замразяване, изграждане на рамка за изолиране на отворите под покрива, да направи топло подът и стените отвътре, инсталирайте фурна, котел за затопляне на водата, направете парна баня.

Ако всички консумативи строители издигнали баня след две седмици, ако е от по-бар, както и един месец - ако използвате естествено дърво, което е предмет на регулиране и допълнителна обработка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com