BgDaHan.com

Ярък Райска ябълка: как да растат от камък

Напоследък често чувате, че в условията не на най-южните региони на Русия е станало възможно да се отглеждат persimmons. Наистина, руският, например, може да издържи на минус 35 градуса. Но ние говорим за краткосрочно излагане на студ, при което растението не страда. Ако измръзванията продължават няколко дни или дори седмици, клоните замръзват и умират. Вярно е, че дървото по време на летния сезон, като правило, се възстановява, но плодовете не трябва да го чакат.

Друга причина, поради която тази плодова култура практически не се отглежда на север от Ростов на Дон, е липсата на разсад за продажба. Но в Украйна, търговията е много активна, така че райска ябълка вече успешно достигна ширината на Киев.

И все пак, е напълно възможно да се отглеждат ябълки дори в суровите условия на Сибир: ако го разглеждаме като стая за култура. И за тази цел, кости от плодове, продавани на пазарите, например, Королюк сорт, са напълно подходящи. Те трябва да бъдат измити, изсушени, поставени в саксия с почва до дълбочина 1-2 см, покрити с полиетиленов филм и поставени на топло място. Почвата трябва да бъде влажна и климатизирана от време на време.

След 1-2 седмици се появяват микроорганизми. Това е сигнал за премахване на филмовия подслон. В края на кълняемостта костите могат да останат, които трябва да бъдат внимателно отстранени, в противен случай растението може да умре. Ако вратите са силно затворени и не се отстраняват, вечер те трябва да бъдат поръсени с вода, поставят пота за една нощ в пластмасова торбичка и поставени на топло място. Сутринта остатъците от камъка лесно ще бъдат премахнати.

Растения от къпина трябва да бъдат трансплантирани от време на време със земна бучка в все по-големи съдове. Ако корените на разсадите нямат достатъчно място, растението спира растежа, листата му стават жълти и самият той може да умре.През лятото отглежданото дърво се изнася на открито, но през първата седмица трябва да бъде припрян, свикнал с променените условия. В бъдеще тя трябва да е в добре осветено място. На всеки две седмици е необходимо да се хранят растенията с минерални калиево-фосфорни торове (без азот) с микроелементи. Можете също така да добавите няколко пълни тор.

През зимата ракия е за предпочитане за прохлада (5-8 градуса по Целзий) и полумрак. Поливането по това време е много умерено (не повече от 1 път за 10 дни). Още по-добре, покрийте почвата с слой мокър стърготини, които от време на време трябва да се пръскат с вода.

До март, Райска ябълка отново се трансплантира в по-голям контейнер, обилно напоен и поставен на светло място. По това време можете да започнете да оформяте дървото. На височина от 0.3-0.5 метра стъблото се забива и когато започне да се разклонява, издънките се отстраняват, с изключение на 2-3 апикални. След като израснат до 20-30 см, те също са убодени - така се формират клоновете от втория ред. От тях 2-3 клона впоследствие се притискат и т.н. По този начин се оформя дърво със заоблена корона и височина 1,5 м.

В продължение на 3-4 години дървото обикновено цъфти и върху него се закрепва плод, който се узрява в помещения през октомври-ноември.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com