BgDaHan.com

Как да направите ябълка узреят

Как да направите ябълка узреят

Как да направите ябълка узреят

"Оранжево слънце" или просто "сърдечна ябълка" - това са начините, по които те щастливо наричат ​​вкусното, екзотично японско дърво. И това не е за нищо, защото вкусът и полезните му свойства са уникални и не се сравняват с никакви плодове. От латинския език той дори се превежда като "храна на боговете"!

Удивително е, че този плод може да донесе много неприятни усещания, ако ядете незрели. Равномерността на Райска ябълка е толкова силна, че намалява челюстта и усещането за вкус се губи. По тази причина мнозина, въпреки огромната любов към този плод, не смеят да го купят, за да не хвърлят пари и заедно с тях този оранжев плод. За щастие за мнозина и за съжаление за онези, които не са знаели, райска ябълка може да бъде "у дома" у дома, "донесена" в зряла държава.

Какво да направя, за да съм узрял?В неуспешно състояние тези плодове идват при нас на рафтовете заради лекотата на транспортиране в това състояние. По тази причина те много често лежат на тезгяха, не в меко състояние, готови за ядене, трудно, нуждаещо се от зреене.

Ще ви помогнат следните полезни съвети, които ще донесат желаното състояние:

  1. За да узрее плодовете, трябва да бъде поставен на няколко дни до по-богатия плод, който ще даде необходимата съставка за него, етилен. Те включват банани, ябълки или домати. За по-добър ефект е по-добре да вземете узрели плодове. С този метод се запазват всички полезни вещества.
  2. Използвайте разтвор на вар, заливът "оранжево слънце" за няколко дни.
  3. За 24 часа съхранявайте плодовете в топла вода, но при температура не по-висока от 40 ° С.
  4. Замразява се за около един ден (12-16 часа). След това тя ще придобие мекота и сладък вкус. Истината е, че е много мека, така че ще трябва да я изядете с лъжица.
  5. Пункт на няколко места с игла, потопена в алкохол (етил).
  6. Просто поставете във вазата и изчакайте да узреят. Разбира се, това отнема време, но методът е много естествен, запазвайки полезните вещества.
Основното качество в този бизнес е търпението. Той се възнаграждава за няколко часа. По-добре е да изберете метод, който помага да се запазят ценните витамини и следи от минерали.

Как да избера най-подходящия?

Колко правилно да се подходи към въпроса за избора на този екзотичен плод, така че по-късно да не трябва да отидете на всички видове трикове, за да ускорите зреенето му? Ето някои съвети, които ще ви помогнат да обърнете внимание на правилните знаци:

  1. На допир. Преди да купите една ябълка, докоснете го, без да се страхува, че продавачът ще изрази недоволство. Този плод се проверява изключително чрез този метод. Дали вече ще се види, че е мека, има прозрачна, желирана конституция.
  2. Черни ивици. Тази "фигура" показва, че плодовете са достигнали "състоянието" и можете, дори и без да ги докосвате, да определите тяхната зрялост.
  3. Черни точки. Това "оцветяване" е ясен признак за твърде ранно събиране на реколтата.
  4. Опашката. Тези, които събират узрели, знаят, че сухата опашка означава пълното узряване.

Ако нямате време и желаете да чакате дълго, за да дойдат плодовете у дома напразно, използвайте тези съвети, за да се насладите на вкуса си веднага след покупката.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com