BgDaHan.com

Ние изграждаме ограда от импровизирани материали със собствените си ръце

Малка плетена ограда в цветна градина

Огради в съвременното време имат повече декоративна функция, отколкото защита. За да се изгради структура около къщата не е необходимо да се използват "твърди" и скъпи материали, можете да направите точно това, което е под ръка. Не е толкова трудно да се изгради ограда от импровизирани материали, както изглежда на пръв поглед.

Избор на импровизирани материали за изграждане на огради

Ограждането може да бъде направено от нещо, което няма голяма стойност. В умели ръце такъв материал може да се трансформира и да се превърне в истинска декорация на територията на крайградски район.

Какви материали могат да се използват за изграждане на ограда? Ето няколко подходящи неща:

 1. Клонове от лозя или обикновени дървета. Когато конструираме такава конструкция, имаме нужда от основите на тъкане от лози, не е трудно да ги овладеем. Оградата, изградена от клони, не е прекалено гъста, може да продължи дълго време. Неговите предимства в отсъствието на материални инвестиции, недостатъците - чупливост, не прекалено много устойчивост на сблъсъци на времето (силен вятър може да унищожи тази конструкция).
  Ограда, изтъкана от лоза

  Лоза - евтин и силен материал

 2. Дървени предмети. Като фехтовка елементи могат да правят никакви силни "парчета дърво": излезли от употреба ски, подноси, стари огради, нарязан на парчета ретро мебели. Такива огради изглеждат много оригинални и творчески, от тях можете да излезете с различни дизайни, като промените височината на оградата, нейния цвят. Недостатъкът на този дизайн е нестабилността, чупливостта, необходимостта от допълнителна обработка (боя, антисептик, лак и т.н.)
  Ограда на дървени палети

  Не е трудно да се изгради такава ограда

 3. Пластмасови бутилки. Модерен опаковки в големи количества се изхвърлят, когато налага да се привлекат и познати, които да набирате свободен (това е един огромен плюс!) Материал на пълна бариера. Струни вертикално или хоризонтално върху метални пръчки или пластмасови бутилки могат да се превърнат в надеждна конструкция, която покрива територията на вашия сайт от любопитни очи. Силата на тази конструкция не трябва да чака. Това е големият му недостатък, както и трудолюбието на процеса. Можете ли да си представите колко пластмасови бутилки са необходими за изграждане на ограда? Ако имате нужда от по-силна "стена", ще трябва да поправите пластмасовите бутилки с разтвора.
  Ограда от пластмасови бутилки

  Пластмасовите опаковки са много издръжливи, не се страхуват от топлина или студ

 4. Стъклени контейнери. По-трайният дизайн може да бъде направен с помощта на празни стъклени бутилки. Прилагайки контейнери с различни цветове, можете дори да оформите безпроблемно върху защитната конструкция. Някои занаятчии успяват да поставят на оградата истински "шедьоври". Можете да поставите бутилките по различен начин: от задната страна или отдолу навън. Ограничения в размера, недостиг на избор на цвят са недостатъците, които са явно налични при конструирането на такива конструкции.
  Ограда от стъклени бутилки

  Тази структура се отличава с висока якост и издръжливост

 5. Гуми за гуми. Поради високата цена на изхвърлянето на този материал, старите гуми се натрупват в големи количества в автосервизите. Собствениците им ще се радват да се отърват от "ненужните боклуци". Огради от каучукови суровини ще послужат за много дълго време, оградата ще бъде силна, практически не изисква никаква грижа (боядисване, почистване и т.н.). Недостатъците на изграждането на такива конструкции са, че гумите са доста тежки, не всеки може да "работи" с такъв материал и няма разнообразие по размер и цвят. Но с развита фантазия, оградата от гумени гуми може да изглежда уникална и много привлекателна.
  Изграждане на ограда от гумени гуми

  За да направите такава ограда, ще трябва да работите упорито

 6. Други нестандартни материали. Умелите ръце на хора с въображение обикновено могат да се превърнат в "боклуци" в красива и оригинална ограда. Като материал за огради, можете да използвате стари бъчви (пластмаса, метал, дърво), дървени колела от стари каруци, метални гърбовете на легла, брой автомобили и др Предимствата на тези огради -. В своята уникалност и креативност. Такива препятствия се запомнят от дълго време. Против - в сложността на получаване на достатъчно от изключителен материал, защото не винаги можете да намерите много дървени колела за изграждането на цялата ограда.
  Дървена ограда

  Такова ограждане е рядко, защото в наше време не е толкова лесно да се намерят дървени колела

Фотогалерия: идеи за изграждане на огради от различни материали

Но не само мащабна бум могат да бъдат направени от отпадъчни материали, боклуци суровини могат да бъдат полезни в работата на огради предни градини или цветни лехи огради. В курса може да отидете остатъци от дървени дъски, фрагменти от тухли, стари винил записи и много повече.

Фотогалерия: използване на импровизирани материали за подреждане на цветни лехи и легла

Използвайки материалите, изброени по-горе, можете сами да изградите защитна конструкция. Основното нещо - да се реши на "суровини", за да мисли през всички етапи на изграждане на ограда.

Подготвителна работа

Преди изграждането на оградата или оградите за легла трябва да се подготвят всички необходими материали и инструменти. За да изчислите номера им, трябва да определите областта на бъдещия дизайн.

област

За да изчислите площта на предложената ограда, направете маркиране като поставите ориентири в четирите ъгъла на бъдещия дизайн. Измерете разстоянието между стълбовете и ги сгънете заедно. Ако всички дължини между опорите са еднакви, просто умножете една дължина на четири.

За да защитите правоъгълните легла, добавете дължината и ширината на леглото (с малки количества от 5-7 см) и умножете по две.

По-трудно е да се изчислят проектните параметри, ако оградата е разположена на неравен терен, в който случай броят на колоните може да бъде повече от четири. В тази ситуация трябва внимателно да измерите всеки обхват между полюсите и да добавите всички получени данни.

Избор на материал

Материалът за оградата трябва да бъде избран не само въз основа на вашите предпочитания, но и от функционалния фокус. Разбира се, би било нелепо да погледнем оградата на цветното легло, изработено от големи дървени джанти или бъчви. Този материал е по-подходящ за изграждане на масивна ограда за цялата страна.

При определяне на суровите елементи на оградата или оградата на леглото, се ръководят от следните характеристики:

 • простота / сложност на инсталационните работи;
 • осигуряване на достатъчно количество за строителство;
 • тегло (не всички майстори могат да издърпват или нарязват тежки автомобилни гуми и т.н.);
 • Трайност (в някои случаи трябва да се променят);
 • способност за преместване на друго място;
 • начини на грижа и довършителни работи.

Количеството материал за оградата е важен фактор, който трябва да се има предвид при подготовката за изграждане. Ако нямате достатъчно стъклени или пластмасови бутилки, не е реалистично да изградите бариера за цялата страна, трябва само да ограничите оградата за легла или цветни лехи.

Трябва също така да имате предвид уменията и способностите, които имате при работа с избрания материал. Не се захващайте с бизнеса, ако нямате определени способности. Например, без да знаете основите на лофването, е трудно да се построи красива предна градина. За да се изгради красив фехтовален клуб с гумени гуми, ще е необходим специален инструмент и възможност за работа с него (за рязане на дебел каучук и предоставяне на различни форми). Някои огради изискват задълбоченост, така че ще ви трябват сили да копаят в колоните или да излеят основите.

Изравнете силата и уменията си правилно, след което няма да бъдете разочаровани в бъдеще.

Изчисляване на количеството материали

Най-тъжното нещо, което може да се случи при конструирането на ограда от импровизирани материали, е липсата на тези материали сами. Следователно, всичко трябва да бъде точно изчислено и заредено със суровини за ограда с марж. Това няма да бъде свързано с допълнителни разходи, защото материалът е почти безполезен.

За да изчислите количеството материал, можете да изчислите колко елементи ще бъдат използвани в един обхват. Например дължината на един участък е 6,3 метра. Каучуковата гума може да има такива параметри: дължина - около 63 см, височина - 21 см. Следователно в един обхват 10 гуми ще бъдат премахнати на един ред. Следващият ред е 9 гуми, тъй като е по-добре да ги монтирате в шахматна дъска.

С височина на оградата от 2,1 метра можете да поставите 10 реда гуми. Съответно, за един участък от оградата ще са необходими 95 гуми. За цялата ограда с четири страни - 380 броя.

Подобни изчисления могат да се направят и за бутилки - стъкло или пластмаса. При изчисляване на броя на бутилките е необходимо да се вземе предвид тяхното позициониране вертикално или хоризонтално.

Разбира се, това изчисление не е идеално, така че е по-добре да подготвите материала с малка разлика. Това ще бъде оправдано в случай на повреда на суровините по време на работа, което може да се случи и на непрофесионалистите в строителството на огради.

инструменти

Изборът на необходимите инструменти и материали зависи от това, което ще използвате като основа на оградата.

За ограда от пластмасови бутилки ще ви трябва:

 • самите бутилки;
 • метални пръти (или тел);
 • тънки бормашини и свредла (за пробиване на бутилки);
 • нож за канцеларски материали (за рязане на бутилки).

За да изградите ограда от гуми, можете да използвате:

 • винтове (за закрепване на гумени части помежду си);
 • свредла;
 • брадви, метални дискове (за рязане на гуми в случай на неспецифична употреба).

Ако решите да използвате стъклени контейнери, изборът на инструменти зависи от начина, по който бутилките са свързани (с помощта на разтвор или резби върху метални пръти). За тази ограда подгответе:

 • железни пръти с малък диаметър (за свободно преминаване в гърлото на бутилката);
 • тренировка с диамантена бормашина (за пробиване на дупка в дъното на всяка бутилка);
 • Циментовият разтвор (или глина) - за да обвържат бутилките заедно.

Ако оградата е масивна, препоръчително е да се копае в ъглите на носещи колони, е необходимо да се предприемат поддържащи колони (направени от дърво, метал или бетон) и лопата или ръка тренировка (за изкопаване на ями за колони).

Изграждаме ограда от гуми със собствени ръце (снимка)

Ако вашият избор падна върху изграждането на ограда от гуми гуми, след това, въоръжени с необходимите материали с инструменти, продължете.

Гумените гуми могат да бъдат отличен материал за изграждане на ограда

1 етап. Изкопаване на стълбовете.

Монтаж на опори за ограда

Металните стълбове ще продължат дълго

За да бъде оградата гладка и изглежда чиста, да направим подкрепа. За тях можете да вземете дървени стълбове или метални тръби с подходяща височина. Ние ги копаем на 50-60 см в земята, можем да циментираме дупката, след това полюсите се държат по-дълго.Не забравяйте и обработката на долната част на носачите: дървени - антисептични, метални - средства за корозия.

Можете да направите без опори, ще ви трябва след издигането на няколко реда, за да напълните всяка гума с пълнител - за стабилност. Можете да използвате обикновена земя, пясък, чакъл и др.

2 етапа. Закрепване на гуми с винтове.

Монтирайте гумени гуми един към друг

На работното място използвайте проверявания инструмент, той ще ускори процеса на изграждане на ограда

Опитайте се да монтирате гумите на същото разстояние, най-добре в средата или в същото време на няколко места. Всяка гума трябва да бъде свързана с винтове с две съседни гуми.

Завинтване на няколко гуми с винтове, измерване на дължината и корелация с дължината на обхвата. Броят на гумите може да бъде цяло число и, ако е необходимо, можете да прикрепите половината гума към колоните.

Не носете процеса на закрепване на гумите от опорите, тъй като прехвърлянето на свързаната конструкция не е подходящо за всички.

Етап 3. Свързване на редица гуми с опорни стойки.

Това може да се направи със силна жица или болтове.

4-ти етап. Изграждане на няколко реда.

Допълнителни манипулации се повтарят във всяка последователна серия. Единственият нюанс е, че гумите трябва да бъдат разместени. Резултатът от действията ви е подобен на изображението в снимката.

Полагане на редове гумени гуми

Тази ограда е много издръжлива и трайна

5 етапа. Запълване с ограждащи елементи на почвата.

Пълнене на гуми с чакъл

Чакълът лесно може да бъде заменен с обикновена земна почва

Тези действия ще дадат сила и цялостност на оградата от гумите. Друг плюс на тази манипулация - можете да засадите цветя или друга растителност в земята и по този начин да "съживите" оградата.

Завършена ограда от гумени гуми

С течение на времето растителността може да скрие гумените елементи

Етап 6. Последният.

По желание, гумите могат да бъдат боядисани в един цвят или да са направени огради от каучуков цвят. Друга възможност е да завършите работата - запълнете празнините между каучукови фрагменти, пластмасови бутилки, пръст или цимент.

Запълване на кухини между гумите

Да се ​​изгради висока ограда може да дойде в удобна стълба

Технологията за използване на гуми може да бъде различна.

Каучукови гуми

Горни части от гумени елементи се намират между металните опори

Можете да използвате не цели гуми, но половинки и да построите малка предна градина.

Лицето на гумените гуми

Боядисаните половини гумени гуми перфектно се справят със задачата да защитят територията

Довършителни работи

Всяка структура ще бъде непълна, ако не "дойде на ум".

Оградата на импровизираните материали трябва да бъде украсена и направена още по-творческа и да привлича вниманието на други хора.

Най-простото средство е боядисването с ярки и солидни бои. Разбира се, за това е необходимо да използвате бои, устойчиви на атмосферни промени, подходящи за открити пространства.

Ограда от боядисани гумени гуми

Гумите могат да бъдат погребани наполовина в земята

В допълнение към боядисването, можете да украсите горната част на оградата под формата на моливи, фантастични фигури.

Ограда под формата на цветни карнадази

Такава ограда привлича вниманието и се радва на окото

Самата ограда може да бъде украсена с различни фигури, направени също от импровизирани материали.

Оградни бижута от пластмасови бутилки

Ръчно изработеният материал е полезен не само за изграждането на оградата. но и за неговата украса

Интересен вариант - да се мотае на оградата на оригиналните "вази" от консервни кутии, ненужни неща и растителни цветя в тях.

Опция за декорация на ограда

Консервни кутии с цветя - истинска декорация за проста и непретенциозна ограда

Фотогалерия: опции за декориране на огради

Вижте как можете да прилагате капачки от пластмасови бутилки и да изградите истинска ограда. Красива, нали?

Видео: оригинална ограда от пластмасови капачки за бутилки

Ако имате желание и сръчни ръце, тогава няма да бъде трудно да се изгради ограда от импровизирани материали. Изборът на материала и подготовката на необходимите инструменти, можете да създадете истински шедьовър на фехтовката. Радвай се и изненадай близките си с красива и оригинална ограда от импровизирани средства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com