BgDaHan.com

Технология на изграждане на баня от бар със собствени ръце

Традиционният материал за издигане на руска баня е кръгъл дневник. Той има висока топлинна мощност, издръжливост и здравина. Единственият проблем е, че цената на висококачествените кръгли трупи е достатъчно висока, така че даките да намерят алтернативни материали за изграждането на баня със собствените си ръце. Един такъв материал е лъч, залепен и профилиран. След това ще поговорим за това как да изградим сауна от дървения материал със собствените си ръце и също така да разгледаме предимствата и недостатъците на залепения и профилиран бар.

Избор на бар за изграждане на баня

Баня от профилиран бар

Баня от профилиран бар

Както вече казахме, гредата за строителство баня могат да бъдат профилирани и залепени. Двата вида дървесина имат предимства и недостатъци, които сега ще разгледаме.

Профилиран лъч

Профилната греда е направена от трупи или сглобен каре. В първия случай, дървеният материал от четирите страни се обработва до необходимото напречно сечение посредством специална машина. Профилираният лъч, изрязан от дървения материал, е с високо качество и веднага се събира съединителни съединения (обикновено тази връзка е "скок в канала"). Що се отнася до производството на бара от каретата, технологията практически не е различна, защото Превозът е нарязан дървен материал, чиито две противоположни лица са плоски (те се режат на специална машина).

Трябва да се отбележи, че много често летните жители за изграждането на баня използват не кръг лог или бар, но карета, която се вписва удобно и има висока якост свойства.

По отношение на предимствата на профилираните греди, те включват:

 • Екологично чист материал
 • По-ниски разходи за материали и съответно по-ниски разходи за изграждане на баня (спестявания от около 25%)
 • Атрактивен външен вид на бара
 • Устойчивост на материала (обработената лента ще продължи повече от 20 години)
 • Висока топлоизолация
 • Бърз и лесен монтаж на ваната (тъй като производителят незабавно отрязва специалните закопчалки на бара в зависимост от вида на дизайнера)
 • Профилираният бар не може да бъде подрязан с декоративен материал
 • Гредата е с малко тегло, което предполага изграждането на лека основа (и това отново спестява време и пари)

Недостатък форма дървен материал (в сравнение с ламиниран фурнир дървен материал) е дълъг свиване (около 6 месеца), и се подлага на утаяване отрицателен ефект.

Лепени греди

Лепени греди

Лепени греди

Лепило за изграждане на баня се създава на няколко етапа. Първите ламели (дървени дъски) се проверяват за дефекти, които веднага се отстраняват. След това ламелите се изсушават до съдържание на влага не повече от 15%. След това материалът се залепва заедно, натиска се в специални машини и скрепителните елементи се изрязват в готовата залепена щанга.

Лепена слоеста дървесина е с различно качество, което е представено от хомогенност / хетерогенността на дървото, наличието на дефекти и вид лепило. Последните трябва да бъдат обсъдени по-подробно. Лепилото за създаване на залепени греди може да бъде с различно качество. Трайността и здравината на материала ще зависят от качеството на лепилото. Ако използвате меламин или резорциново лепило при събирането на лъча, то барът ще има високо качество, което ще повлияе на цената му. Ако добива на дървен материал, използван полиуретаново лепило е вероятно по време на дървен материал свързване имам висока влажност, така че след като се изгради сауна, ламиниран фурнир дървен материал може да започне да разслоявания.

Също така имайте предвид типа на лепилото, като "EPI". Този лепилен материал се представя под формата на втвърдител и лепило, които имат високи адхезивни свойства и се използват все повече от производителите на залепени греди.

Предимствата на залепените греди са:

 • Няма свиване на материала
 • Висока устойчивост на материала
 • Бърза инсталация на ваната
 • Леко тегло и атрактивен външен вид на дървесината


Недостатъците на залепените греди са по-високата цена на материала и наличието на много нестандартни продукти на пазара.

Моля, обърнете внимание един недостатък е облепена и конвенционален велпапе дървен материал - в баня на тези материали не е възможно да се направи реконструкция (т.е. разруши стената или за изпълнение на добавка в баня).

Изграждане на баня от бар

Изграждане на баня от бар

Изграждане на баня от бар

Изграждането на вана от бара със собствените си ръце е сравнително прост процес в сравнение с изграждането на тухлена баня или дървена стълба. Трябва да се отбележи, че производителите на дървения материал могат незабавно да ви осигурят изграждането на баня от специалисти на вашата компания срещу заплащане. Не може да се каже, че това е лоша възможност, защото Банята ще бъде построена бързо, качествено и най-важното - по проекта, който сте измислили.

Също така насочваме вниманието Ви към факта, че самият процес на изваждане на баня от бар с вашите ръце може да отнеме много време. Това се дължи на 2-3 седмици втвърдяване фундамент, както и със свиването на дървения материал, след което е разрешено да се украсяват вътрешността на банята с декоративни материали.

Технологията на изграждане на баня от бара със собствените си ръце не е много удобна за предоставяне в писмена форма, т.к. визуалната информация е по-лесна за възприемане и запомняне. Ето защо ние ще ви предоставим един видео урок за самостоятелно изграждане на вана от лъча от себе си и сега ще ви разкажем няколко съвета, които ще ви помогнат при изграждането на вашата баня.

Съвети за изграждане на баня:

 1. Правилно изберете основата. Въпреки, че банята на дървения материал е лесна конструкция, която може да бъде построена колонообразен или купчина основа, зависи до голяма степен от свойствата на почвата. Например, ако почвата във вашия район е пухкава, дори и за лека вана ще ви е необходима конструкция плоча или лента фундамент.
 2. Ако решите да поставите самостоятелно бара, направете това с допълнителна изолация на пространството за приключения с помощта на материали за konopatki регистрационен файл (юта или инноватина).

  дървен материал konopatka

  дървен материал konopatka

 3. Уверете се, че сте въвели висококачествено хидроизолация и загряване баня. От това ще зависи от издръжливостта на сградата, разходите за отопление на парната баня, както и от комфорта на престоя в банята.
 4. Всички довършителни работи трябва да се извършват само след свиване на дървения материал; в продължение на 5-6 месеца след изграждането на банята, структурата може да се утаи за 5-10 см и да повреди кожата на ваната.

Видео урок за изграждане на сауна от бар

Представяме на вашето внимание илюстративен видеоклип за изграждането на вана от дърво със собствените си ръце:

Как да се изгради баня от дърво

Това е всичко, което исках да ви разкажа за избора на бара за ваната със собствените си ръце, както и за изграждането на вана от този материал.

Препоръчваме също да прочетете статията: изграждане на баня от скелетен панел със собствени ръце!

Как да се изгради баня от дърво

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com