BgDaHan.com

Орлеан от резници

Колко правилно е да разпространявате орлови нокти от резници

За да се запазят всички сортови качества на орлови нокти, тя се размножава чрез резници или слоеве. Можете да изкоренявате и издълбани резници, но е по-ефективно да използвате зелени резници.

Нарязването на зелени резници се извършва от добре развити ежегодни издънки през пролетта в края на цъфтежа - началото на образуването на яйчниците. Отрязаните растения се изрязват рано сутрин с раници в два възли на бъбреците с един интерстициален участък. Горният разрез е направен направо на височина 1-1.5 cm над горния бъбрек, а долната - наклонена на долния бъбрек на разстояние 1.5-2.5 cm от него. Листовете от долния възел са спретнато, горните листа.

Колко правилно е да разпространявате орлови нокти от резнициФилизи веднага засаждат в оранжерия или teplichku косо към средата пролуки в почвена смес, състояща се от пясък и торф в съотношение 3: 1. Температурата трябва да се поддържа в рамките на + 20 ... + 25 ° С, влажност - 90%. За да се поддържа висока влажност резници се напръскват с вода (в топлината - до 5 пъти на ден). В горещи слънчеви дни оранжерията се вентилира.

Около месец по-късно издънките се разпадат. След това, филмът се отстранява, и засаждане за още един месец pritenyayut spunbond или щитове.След 1-2 години разсадът се трансплантира на постоянно място, а през третата година цъфтяват храстите.

Вкореняването по този начин достига 90%.

Лигираните резници (40-50% от засадените) се влошават. Те се режат през есента след падането на листата, вързани на снопове и съхранявани в пясък или стърготини в студена и влажна стая. През пролетта, преди засаждането, те се третират с подложки или корени, а след това се засаждат, както и зелени резници.

Николай Роговцов, агроном

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com