BgDaHan.com

Как да расте кайсия от камък

кайсия от камъкПреди да отглеждате кайсия от костите, е необходимо да изберете зрели плодове на този южен плод

. Те трябва да са достатъчно меки и добре отделени от камъка. Няма да е лошо, ако плодовете са прекомерни. След отделяне от целулозата те се измиват и изсушават. Тъй като плодовете на тази култура узряват през юли, засаждането трябва да бъде отложено до есента. Можете със сигурност да ги приземите веднага. Но се пригответе за факта, че повечето от костите просто изчезват. Те ще се влачат по дупките на гризачите. В края на краищата това е страхотна храна за тях. Следователно, след като последната реколта във вашата градина е събрана и редът е поставен в ред, можете да започнете засяването на костите.

Първият етап на отглеждане на кайсии от костите. Стратификация.

Горният метод за засаждане на кайсиеви ядки е естествена стратификация. Естествено е, че не всички семена ще покълнат. Зимата ще свърши своята работа. Само най-силните и най-жизнеспособните екземпляри остават. Те ще дадат първите изстрели. Ако имате няколко десетки семена от миналата година, тогава можете да направите изкуствена стратификация. Най-доброто време за това е второто десетилетие на март.

Сухите семена от кайсия се накиснат в продължение на три дни в размразена вода. В този случай водата трябва да се променя всеки ден. След това подложката се приготвя от мокър дървен стрък или речен пясък. Къде и да постави всички кости на тази култура. Контейнерите със семена се поставят в сутерена с ниска температура до април. Но преди това те трябва да бъдат замразени няколко пъти. Веднага след като благоприятният температурен режим се стабилизира на улицата, семената могат да бъдат засадени на постоянни места.

Вторият етап. Грижа за покълнали кайсии.След като първите издънки се появяват от семената на кайсията, те трябва да бъдат защитени от различни видове посегателства от малки и големи гризачи, врани и четиридесет. Деликатните зеленчукови кълнове са ценно средство за тях, съдържащо много хранителни вещества и витамини. Много градинари са намерили отличен метод за защита под формата на 2-литрови пластмасови бутилки. Някои обрязват само дъното. Други отрязаха дъното и врата. Как точно да влезете във всеки отделен случай? Най-добре е да експериментирате. Направете половината от един подслон за кайсия и половината от другите.

кайсиеви разсад, отглеждани от камък

Допълнителна грижа за кайсиите, израснали от камъка, се извършва по подобен начин на грижите за разсад, закупен в градински центрове или разсадници. Най-важното е да се осигурят достатъчни количества светлина, минерални и органични торове, както и добро напояване.

На това как да се грижа за тези южни растения, отглеждани от камък или закупени разсад, прочетете в следващите ми постове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com