BgDaHan.com

Основи на гумите за банята

Основи на гумите за банятаГумите днес се използват не само за създаване на икономически сгради, но и за декориране на детски площадки, оградни легла, от които можете да построите цветни лехи. Проектите с интензивно работно време невинаги са оправдани, а гумите в частното строителство са най-добрият вариант за качество и икономичност.

Отнема само три дни, за да се изгради основата на гумите за банята. Между другото, само износени гуми се считат за подходящи. Можете да си купите износени гуми на всяка бензиностанция, тъй като тези институции постоянно са заети с въпроса за рециклирането на гумите.

Предимствата на гумите като основа

 1. Основното предимство на гумите е тяхната издръжливост. При условие, че гумите са защитени от ултравиолетови лъчи със специални материали, техният експлоатационен живот може да бъде безкраен.
 2. Икономичен материал: Както знаете, изграждането на основата на стари гуми е полезно и практично, предвид цената на гумите.
 3. Еластичността на материала е важна, независимо от това дали е била използвана, а оттук и устойчивост на вибрации от електромеханичен и естествен произход. В зони с повишена сеизмична активност се изисква фундамент на гуми.
 4. Устойчивост на температурни разлики: гумите не реагират на замръзване.
 5. Намаляване на натоварването поради неравномерни деформации, които възникват по време на сезонните промени в атмосферата.
 6. Отлични изолационни свойства, благодарение на които каучукът предпазва основата и долния край на сградите от влиянието на влагата.
 7. Каучуковите материали трудно се разлагат в почвата, така че скелетът на основата служи за векове.


Някои ограничения относно използването на гуми:

 • Тя трябва да вземе предвид някои от трудностите при доставянето на гуми на обекта.
 • За предпочитане гуми с по-голям диаметър и с по-голяма якост.
 • Има трудности в сравнително голямата ширина на гумите за носещи стени, които изискват допълнителна подплата.
 • Най-добре е да се използва в основата на гумата за бързото изграждане на едноетажни сгради, в случай на масивни сгради е по-добре да се изгради върху конвейер и в дълбочина основа, като се избягват прекомерните спестявания в основите на раздела сгради.

Полагане на основите

 1. За да се изгради основа на гуми със собствени ръце, първо подгответе платформа за полагане на основата, премахване на слоя от плодородна почва и изравняване на повърхността с изравняване.
 2. След това гумите се поставят равномерно и близко един до друг. Броят на слоевете може да бъде определен при желаната височина на основата.
 3. Интериорът на гумите и празнотата между тях са изпълнени с пясък, чакъл, трохи, тухли, строителни отпадъци. Зареждане на гуми - с 50-80%.
 4. Следващата стъпка - покриване на покривни материали или плътен линолеум. Покритието е необходимо за нанасянето на следващия слой течен бетон.
 5. На периметъра на площада, както и на инспекционната яма, се поставят дървени лъкове с височина около 10 см.
 6. Площта на бъдещата конструкция се поставя с армировка и се излива с бетон. Такава основа се превръща в пода на баня.

Не отхвърляйте нови методи в строителството, особено ако става дума за нестандартни, но практически материали. Оставете вашата баня да е практична и издръжлива.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com