BgDaHan.com

Размножаване на грозде с лигнитни резници

В практиката си на вкореняване на киву грозде

Използвам два метода. И двете са добри и дават висок процент на разсад. Защо два начина? Първата, която използвам, когато има голям брой резници, а втората - за особено оскъдни нови сортове, на които в началото има малко резници. Въз основа на дългогодишния си опит, най-доброто време да започнете да се вкоренявате в нашия регион е януари-февруари.

Метод първи

1. След като сте се сдобили изрезки от местата за съхранение (съхранявам в мазето в големи черни торби, използвани за боклук) или получени по пощата, ги нарязва на резници с два или три бъбрека.

2. Изрязване над горния бъбрек се прави, 2,5-3 см над бъбрека и веднага се парафинизира. Изрязването под долния бъбрек е наклонено, приблизително под ъгъл 45 °, под бъбреците с 1,5-2 см. По този начин долният бъбрек е заслепен (отстранен).

3. След това за ден или две резници се поставят насищане с влага във водата, за предпочитане в размразен сняг.

4. След това вземете издънките от водата и ние правим надлъжни канали-Драскотини от центъра на долния бъбрек до края на среза. По този начин използвам острия ъгъл на машината. Броят на жлебовете е два или три, в зависимост от дебелината на резбата.

5. Сега е необходимо да се разрежда във водата стимулант на кореновото образуване на хетероауксин (1 таблетка на литър вода), или подложка, или естествен мед (1 супена лъжица на 1 литър). Използвам подложката - вече съм свикнал с нея. И поставете резенките в продължение на един ден в приготвения разтвор, така че техните краища да са потопени за 2-3 cm (долната част на пъпката е в разтвор). Решението може да се разклаща периодично.

6. Освен това всичко е просто: се изсипва разтвор със стимулатор на вкореняване, изливаме чиста вода и я променяме всеки ден. Нивото на водата трябва да е постоянно, на нивото на долния бъбрек.

7. След 2,5-3 седмици млади корени се появяват на границата между водата и въздуха от жлебовете и долния рязък, а зеленият изстрел едновременно расте от бъбреците. Случва се, че в началото бъбреците се разтварят - не е нужно да се страхувате от това, с течение на времето ще се появят корени.

8. След като корените достигнат дължина от около 3 см, Филизините се засаждат в пластмасови чашки с капацитет от 0,5 литра. В дъното трябва да се отводняване, след това се изсипва малко плодородна почва в смес с пясък (съотношение - 1: 4), внимателно поставете стъблото и леко заспиване със същата почва. След засаждане на вода.

9. Сега най-важното: през първия месец В никакъв случай разсадът не трябва да се пълни с вода - Поливането трябва да е умерено. В противен случай младите корени могат да корумпират.10. Веднъж на всеки три седмици, разсадът за предпочитане се хранят, използвам течния тор "Идеал".

Така, от април до май вече имаме пълнозърнест разсад с добре развита коренова система и зелен изстрел от около 15-20 см, които могат да бъдат засадени в оранжерия. Или през юни, след като заплахата от прохлада минава, засадете гроздето на постоянно място вече на открито - обикновено по това време засадени домати на леглата.

Метод на втория

От точка 1 до точка 4 се процедираме по същия начин.

5. Вземете чашата с плодородна земя, както е описано по-горе, да направи една вдлъбнатина в центъра на палеца на дъното изсипете речен пясък, ако не - това е възможно и нормално, без да прави така наречения пясък "възглавница".

6. долната част на пудра и да kornevina лоста тази "възглавница", се придържа към не е в контакт със земята, и внимателно я поръсва със същия пясък, запълване на отвора на върха.

7. Пясъкът се притиска плътно с пръстите близо до дръжката, така че да не се люлее и да не се излива вода.

8. Сега поставете чашата на топло място. Идеалната възможност е да имате радиатори отдолу, а отгоре - хладен въздух от прозореца.

9. Като се появяват корените ние водите разсад умерено.

Това са всички тънкости. Желая ви успех и късмет!

Александър Захаров, г-н Лукоянов

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com