BgDaHan.com

Сортове доматена салата

Сортове доматена салатаДоматите се използват за храна не само като рязане, но и за приготвяне на огромен брой салати. Въпреки това, не всички сортове са подходящи за това, защото вкусът на този зеленчук има значителни разлики. Обмислете някои популярни салатни сортове домати.

Райска ябълка.

Този сорт се препоръчва да расте в южната част на Русия, като култура за открити площи и филмови оранжерии. Растение с ранен период на узряване 105-110 дни с детерминантен тип с гъста листа и средна способност за формиране на странични издънки. Височината на домати е 70-100 сантиметра.

Плодове от домати Райска ябълка с плоска кръгла форма с оранжева повърхност със среден ръб. Пулпът съдържа много естествени захари, бета-каротин и други хранителни вещества. Средната маса на домати е около 300 грама, добивът е до 6 килограма на квадратен метър. Предимствата на сорта са: отличен вкус на пулпа, добър добив, устойчивост към заболявания.

Мариса.

Разнообразие от салати от домати със среден период на узряване от детерминистичен тип с вегетативен период от 112-116 дни. Съгласно Държавния регистър домати Мариса се препоръчва да растат в 6 светлината зона.

Плодовете са закръглени с гладка червена кожа без жълъди, средната маса на доматите е 130 грама. Плътта има отлични вкусови качества. Мариса домати се използват за приготвяне на зеленчукови салати, консервиране. Сортът има имунитет срещу вертикално избледняване на листа, фузариоза и кладоспориум.Джина.

Джин салата домат се препоръчва от животновъдите за отглеждане на открито и филми оранжерии. Плодовете му се използват за ядене в прясна форма, в зеленчукови салати, както и за преработка на доматен сок и макаронени изделия. Разнообразието на средния период на зреене с вегетационен период от 100 дни. Култура с детерминантен тип със средни листа и прости съцветия.

Плодовете са закръглени с леко оребрена повърхност и червена кожа, средното тегло на доматите е 200 грама. Плът в отличния вкус на Джина с чудесна комбинация от захар и киселина. Доходността на този сорт е 6 килограма на квадратен метър.

Присъства.

Доматният подарък се отличава с отличния си вкус на целулоза и с продължителността на съхранение на реколтата. Това е салата сорт ранно зряло домати с вегетативен период от 90-95 дни. Растението е полу-детерминантен вид средна сила на растеж, висок около 75 сантиметра. Културата има тъмнозелени листа със среден размер и междинни съцветия.

Плодовете са кръгли с плътна плът и червена кожа, средното тегло на доматите е 120-170 грама. Доматите вкусват страхотно, те се използват за приготвяне на салати, производство и запазване на доматения сок. Производителност на сорта Настоящият с добра грижа може да достигне 15 килограма на квадратен метър.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com