BgDaHan.com

Сглобяеми къщи по финландски технология

Във всеки регион и страна, в зависимост от климатичните условия, могат да се използват различни методи на строителство, видове материали и инсталация. Много от тях вероятно са чували за норвежки, канадски или финландски къщи. Нека анализираме по-подробно последния вариант, неговите строителни технологии и характеристики.

Всеки вероятно е чувал за такава концепция като финландска къща. Днес финландската технология придобива популярност в строителната индустрия, което е един от най-удобните и най-важните икономически начини за изграждане на дървена рамка. Финландската версия на строежа на дървени къщи често се използва в Съединените щати. Той започва да произхожда още от Европа и получава висока популярност, която непрекъснато се разраства поради лесната инсталация и достъпност на строителните материали. Финландската технология за рамково строителство вече е широко разпространена в постсъветското пространство, тя се използва активно в Русия.

Финландската технология за рамкова конструкция е комбинирано изграждане на преградни стени и тавани, чието инсталиране се извършва на етапи на строителството. Всички суровини (греди, греди, стелажи), които се довършват със земята и правилния размер, се монтират върху завършената рамка.

Финландска къщаПървоначалният процес е, че рамката на бара се монтира върху основата на лентата. Допълнително монтирани готови панели за монтаж на долни етажи и външни стенни панели, които са прикрепени една към друга със специални крепежни елементи. Вторият етаж се сглобява по аналогия: монтажни греди за подове, събира и монтира панели от външни стени и под. След това се монтират решетките на покрива. След монтирането на хидроизолацията са монтирани роботи за монтаж на покрива. Крайният етап е вътрешен и външен робот.

Това е най-типичният начин за изграждане на финландската технология, с която всеки обикновен човек може да се справи. Всъщност проектите на финландските къщи са много разнообразни и имат различни сложни категории. Сред тях можете да изберете този, който ще ви хареса.

И помнете, че една финландска къща е мечта за придобиване на качествено и екологично жилище, което може да се превърне в реалност. Тези къщи не са по-лоши от тухлите. Предварително обработените строителни материали и компоненти отговарят на всички международни стандарти и дават възможност на къщата да остане завинаги. Изграждане на този тип къща ще отнеме средно не повече от един сезон, и при привличане на специална организация - няколко дни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com