BgDaHan.com

Уютен ъгъл сред зеленина

Където в най-топлото време на годината прекарваме най-много време? Е, разбира се, на терасата. Тук е, а не в завладяваща къща, ние сме на почивка след една делова работа, тук отиваме на цялото семейство на вечеря, тук се срещаме с приятели. Ето защо е особено важно да се направи "стая" на открито много уютна. И за това трябва да бъде добре планирано.

Под терасата, дори в малка градина е желателно разпределят достатъчно голяма територия - така че никой не трябва да се сгърчи. Както показва практиката, за стандартен стандарт за 4-те лица е размерът на подложката от 10 м2. Но все пак, по-добре, след като се откаже от някои кацания, добавете още няколко квадратни метра. Тогава ще има достатъчно място, ако е необходимо - ако, например, приятелите идват - можете да поставите допълнителни столове или да поставите шезлонга.

Към къщата и градината хармонично смесени помежду си, те трябва да се съхраняват в един стил. Така че, ако къщата и интериорът изглеждат модерни, то терасата трябва да бъде оформена по същия начин. И в селската къща, където се инсталират прозорци от PVC с щори, най-добре е да изглеждате "градинска стая", декорирана в селски стил. От голямо значение са материалите, използвани за проектиране. Преди всичко се опитайте да не ги смесвате - ако терасата е направена от плочи, прокарайте ги с песни.

За подреждане на малка тераса е желателно изберете компактни мебели. Перфектни столове без подлакътници, сгъваема маса и други сгъваеми или модулни мебели. Терасата може да бъде обзаведена с големи мебели, при условие че е много просторна: например пейки и маси за кръчми. Чудесно разнообразяване на мястото за почивка саксийни растения. Просто не ги засаждайте в саксии и вани "пот-бели", но за това изберете високи и тесни контейнери. "Зелените домашни любимци" също могат да бъдат "настанени" в висящи саксии или на рафтове. За да се скриете от любопитни очи, не използвайте масивни структури, а елегантни прегради: подредени подпори, извити от пръчки.Желателно е мястото да е не само тераса, но и още едно, допълнително място за почивка. Оттам ще се отвори много различна гледна точка към градината. И като цяло ще има възможност да се пенсионирате във всеки един момент. Освен това дори и един малък ъгъл ще е достатъчен за такова място. Прокарайте тази област с издръжлив материал, като например калдъръмена или тераса, както и с влагащи мебели.

И може би пред къщата на градината има и място за магазин. В допълнение, винаги можете да се опитате да импровизирате, например, шезлонг или удобен стол Това отнема само няколко минути. Освен това може да се използва като пейка ниска подпорна стена, разделяща градината на зони, ако поставите чифт възглавници върху нея. По принцип, колкото по-малък е парцелът, толкова по-практичен е той да бъде проектиран. Така че, при правилно планиране, дори на 1 хектар можете да организирате място за релаксация, вградена кухня и скара.

Моята красива градина, Специално издание № 1 2013

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com