BgDaHan.com

На какво да се съсредоточим, като започна строителството на селска къща

На какво да се съсредоточим, като започна строителството на селска къща

Такава глобална задача като изграждането на селска къща трябва да бъде решена стъпка по стъпка, разделяйки целия обем на предложената работа в няколко основни области и оценявайки финансовите разходи на всяка от тях.

Избор на парцел за строителство

Изграждането на къщата предполага наличието на поземлен имот. Ако това е, което вече имате, да идват от съществуващи своите предимства и недостатъци. Но ако все още се търсят - не бързайте, заради топографията, състава на почвата, естеството на почвата и водите при наводнения качество жилищното строителство ще зависи от микроклимата в това, условията на живот и дори вашата лична безопасност.

Експертите съветват размерът на придобития парцел да бъде корелиран с общата площ на къщата в съотношение 1:10, т.е. с площ от 300 м2 площта на площадката трябва да бъде най-малко 30 дка. Това ще разшири допълнително площта на къщата, като например изгради басейн или зимна градина.

Необходимост от проект у дома

Изграждането на селска къща без проект е невъзможно. Първо, незаконното строителство никога няма да бъде формализирано, което означава, че ще бъде невъзможно да се продаде или даде къща. На второ място, наличието на оценки ще позволи да се контролира архитектурното и строителното качество на издигнатата къща, както и консумацията на материали и финансови ресурси.

Можете да видите снимките на къщи в процес на изграждане от реномирани компании, които изграждат вили и къщи и изберете правилния вариант. Но може би ще искате да създадете свой собствен индивидуален проект.В допълнение към архитектурно-строителна част, инженерната част на проекта в детайли боядисани и изчислява параметрите на всички комуникации - това ще в бъдеще безпроблемно използвайте вода, електричество, канализация, без да се прави постоянна връзка на допълнителни устройства.

къде да започне изграждането на селска къща

Електричество и водоснабдяване

Ако пробивате кладенец, за да захранвате водата, няма да е трудно и наличието на близко водно тяло ще направи още по-трудно решаването на проблема "вода", а токът е по-труден. Когато линията с високо напрежение с напрежение 380 V минава в близост до обекта, работата на електротехниците ще бъде ограничена до инсталиране на полюс с ключ и електрически измервател на разстояние 30 метра от къщата. Но ако не разполагате с това, трябва да поръчате кабела поотделно или като си сътрудничите със съседите, и това е много скъпа работа.

Доставка и съхранение на строителни материали

За да съхранявате запасите от строителни материали, по-добре е да инсталирате метален контейнер на обекта, но също така може да привлечете бдителни съседи, които живеят наблизо. Цената за транспортиране на тези стоки е почти една четвърт от всички строителни разходи, тук е по-добре да преговаряте с познати шофьори, за да работят постоянно за вас.

Важен аспект - кой ще построи къщата

След като сте поверили строежа на гражданска бригада, разбира се, ще намалите значително разходите за крайградско строителство, но къде са гаранциите, че задачите, които са поверени, ще бъдат изпълнени качествено и своевременно? Най-добрият вариант е да се повери строителството на законно проектирана строителна фирма със сериозна репутация. Сравнете прогнозните разходи за изграждането на къщата си от няколко компании и изберете най-подходящите условия за вас, включително реда и условията на работа, сроковете за плащане и гаранционните задължения.

И ако подпишете договор за строеж на селска къща на "ключ", тогава специалистите на компанията ще вземат решение на посочените по-горе проблеми и само ще трябва редовно да проверявате напредъка и качеството на работата и да плащате сметки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com