BgDaHan.com

Домат батня

Сортът на домати на Батиан е изнесен от сибирски животновъди за отглеждане в техния район като култура за филмови оранжерии. Освен това този домат се препоръчва за култивиране в много райони на Руската федерация като култура за открито и затворено пространство.

Томат Батиани

Характеристики на домати сорт Batyanya

Заводът се характеризира с ранен период на узряване на културата. Първите плодове се получават за 92-95 дни от масови издънки. Буш е висок, се нуждае от жартиера и подрязване на невръстни деца. При отглеждане в оранжерия височината на растението достига 2 метра, при условия на незащитена почва - 1,4-1,7 метра. Когато зрее, цветът на плода става розовочервен, придобива сърцевина, имат малък нос на върха. Средното тегло на домати Batian 250-350 грама, целулоза е сладък и гъст. Доматите се използват за хранене и консервиране, добре съхранявани, подходящи за транспортиране. Добива до 17 килограма на квадратен метър, което се счита за висок индекс за сибирския регион. Плътността на засаждане е 3 r./m2.Предимствата на сорта на домати от Batanya са: висок добив, ранна зрялост, устойчивост към такова заболяване като късна погибел.

Плодове от домати Batanya

В южните региони кълновете се засаждат незабавно на легла на възраст от 58 до 65 дни, като се взема предвид дългосрочната прогноза за времето. Водите на растенията вечер, използвайки загрятата от слънцето вода. Културата ускорява растежа със систематично узряване и торене (органични и минерални). Тъй като стъблата се развиват, те са обвързани с перила или самостоятелни подпори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com