BgDaHan.com

Pelargonium ampel ще украси интериора на къщата, балкон или частен парцел

Geranium, или по различен начин Pelargonium, е един от най-обичаните и популярни растения в цяла Европа. Увеличи pelargonium на прозоречни дъски, балкони, наскоро стана модерен да го отглеждат през лятото в градината.

Грижата за пеларгониум не е сложна, тя е сравнително рядка, поливането и хранителността на почвата трябва да бъде умерено. Въпреки че растението е жизнеспособно, по-добре е да се следват някои правила за грижа за него.

Грижа за растението

Разнообразието от растения, Pelargonium ampel, изисква същото внимание и грижа като обичайния пеларгониум. През зимата, за да се запази растението, трябва да се съхранява на закрито при температура от +8 до +10 градуса, почвата не трябва да се прелива. Размножавайте издънките или издънките на растенията. В цветните магазини можете да намерите семена от интересни сортове от здравец. Издънките на растението произвеждат или в ранна пролет, или в средата на лятото.

Къде е Pelargonium ampelPelargonium ampel или бръшлян се използва за градинарство вътре в къщата, тя изглежда страхотно на балкона, а висящи кошници и вази, стени и прозорци кутии перфектно земи около къщата. Ampel Pelargonium може да расте на перваза или стена, може да се формира като дърво за щамповане. В районите с топла зима Pelargonium се използва като заземен растение.

Сортове Pelargonium ampel

Pelargonium ampelia има няколко сорта, в зависимост от растителния сорт, може да има листа с пубертет, месести, с восъчно покритие. Също така, листата могат да имат различен модел, който има нюанси от кафеникаво до розово.

Устойчивост на болести

Степените на ampel Pelargonium са устойчиви на гъбични заболявания, по-специално на ръжда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com