BgDaHan.com

Почистваме качулката

Ако аспираторът в кухнята не работи добре, проверете филтрите. Може би не сте ги почиствали дълго време и те са запушени с мазнини. Производителите в такива случаи препоръчват да купуват нови, което, разбира се, е по-добро, но по-скъпо. Но ако по някаква причина не можете да си го позволите, можете да го изперете.

Също така често се случва, че поради нечисти качулки, ако тапетите в кухнята са залепени, те избледняват и губят оригиналния си привлекателен външен вид. И не е нужно да планирате да поставяте тапети в кухнята. Но любителите на ремонтите - допълнителна причина да го направите и да актуализирате вида на кухнята. И за да не се случи това, ние предприемаме мерки за почистване на качулката.

Извадете филтрите. В голяма тенджера, свари водата, добавете 1 чаша сода за хляб. Поставете филтъра (или мрежата от него, ако лесно се отстранява) в тигана, оставете да се кипне на най-малкия огън. След около половин час се обърнете, за да изчистите другата половина. След още половин час изплакнете филтъра в банята под душа, като отстраните омекотената мръсотия с четка.

Можете да го почистите по друг начин: поставете филтъра върху тава за печене и изсипете пенообразен препарат за почистване на печката и фурната. След двадесет минути изплакнете с четка под главата на поток от вода. Позволете им да изсъхнат и да поставят на едно и също място. А качулката работи като нова.

Евгений Кук

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com