BgDaHan.com

Строителство на дървени къщи: сайдинг

Историята на сайдинг започва през XIX век в градовете Северна Америка. В този момент това бяха най-обикновените дъски, приковани към стените на къщи под леко пристрастие. И те трябваше да предпазват конструкцията от дъжд и вятър.

Днес сайдингът не е само една от възможностите за допълнителна защита дървени къщи, но и невероятно стилно решение, което може драматично да трансформира външния вид на цялата сграда.

предимства

Може би всеки, който планира в близко бъдеще да построи или купете дървена къща, обърна внимание на интересни проекти, където сайдингът се използва като материал за екстериорна декорация. Атрактивният външен вид, обаче, далеч не е единствената му добродетел:

  • през целия жизнен цикъл не се изисква ремонт или боядисване и прахът и мръсотията лесно се измиват с конвенционален маркуч;
  • устойчивост на слънчева светлина и влага, температурни промени (от -50 до +50 ° C) и дори химикали;
  • този материал е нетоксичен, незапалим и 100% екологичен;
  • използването на сайдинг не оказва отрицателно влияние върху способността на дървените стени да "дишат" - те също преминават добре, като имат специални вентилационни отвори;
  • възможността за поставяне между стелажите на топлоизолационния материал на рамката ви позволява да намалите разходите за отопление на къщата.

И това не е да се споменава факта, че при поръчка дървена до ключ къща, всеки човек може да избере материала за завършване точно на цвета и текстурата, с тези декоративни елементи, които той харесва.

Какво да избера?Изправена пред къщата с сайдингВ момента на пазара има три основни вида сайдинг: дърво, метал и винил.

Често се използва дървен материал строителство на дървени къщи. Той има всички предимства и недостатъци на естественото дърво. Като правило, цената му е малко по-висока в сравнение с металните или винилови аналози.

Що се отнася до металните опции, те са много по-лоши от техните конкуренти в популярността. Независимо от всички предимства (дълготрайност, пожарна безопасност, защита от корозия и огромна гама от дизайнерски решения), те имат значителен недостатък, а именно - голяма маса.

Модерният винил сайдинг ви позволява да украсявате прекрасно и евтини дървени къщи, изпълнени във всеки стил. Простотата на инсталацията, непретенциозността по отношение на грижата и дълготрайността са основните "тромпети" на този избор.

Изправена пред къщата с сайдинг

Въпреки очевидната простота на тази задача, да я поверите, както всички останали етапи строителство на дървени къщи, добри професионалисти. Специалисти на компанията "Собствена къща" помагат на клиентите си да изберат най-подходящия вид сайдинг и да изпълнят всички монтажни работи възможно най-скоро. Поради компетентното използване на материалите и отличното познаване на случая, цени на дървени къщи като същевременно остане на достъпно ниво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com