BgDaHan.com

Три начина за премахване на тапетите от тавана

Ако заснемете стари тапети от тавана, можете да използвате както текущи, така и "старомодни" доказани методи. Нека поговорим за тях по-нататък. Преди няколко десетилетия, на таваните често се залепени тапети, а днес светът дава нови стилни решения и идеи. Ето защо, има нужда да се извърши нов ремонт на тавана, но как да премахнете тапет от повърхността му?

1. "Dedovskiy" начин за премахване на тапета.

Можете бързо да почистите тапета, ако ги импрегнирате с топла вода. По-добре е да използвате голяма гъба. Ако тапетът е добре подут, свалете ги със шпатула. Често се случва, че има тънък слой хартия, но не се страхувайте, ако искате отново да поставите нови тапети на тавана. След това те могат да бъдат залепени към останалия слой на предишното покритие. Ако таванът трябва да бъде боядисан, тогава е необходимо да се премахне всичко от повърхността, обелете тавана директно към основата.

2. Съвременни методи за премахване на тапети.Въпреки че старите методи могат да се считат за ефективни, но са трудоемки, те изискват време и усилия. Възможно е да се използват най-новите технологии и методи. За да премахнете стария тапет ако тавана оформен от дебел слой след продължително ремонт замазка слой, след това се прилага перфоратор (свредло с дюзи - шпатула или четка карта). Майсторите, които се занимават с ремонтни работи, задължително имат специална прахосмукачка, помага да се работи по-малко прашна. Но ако използвате такава прахосмукачка, трябва да предпазите дихателните пътища, очите от получаване на прах, трябва да поставите очила, респиратор.

3. Други методи за премахване на тапети.

В допълнение към ръчни, механични методи за премахване на тапети, можете да приложите и химически. Тук се използват разтворители и химически смеси. Като се има предвид вискозитета, те се прилагат с четка, четка, спрей. След това, чакане на време (погледнете на опаковката), за които продуктът разтваря лепилото, а след това просто отстранени. Когато работите с тези продукти, определено трябва да купите гумени ръкавици за ръце, очила за защита на очите.

При извършване на ремонт на тавана е важно да се преследва качеството, по-добре е да се отстрани цялото покритие, след това да се почисти, да се измие и да се изсуши.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com