BgDaHan.com

Баня от дървената къща: строителство и декорация

Посещението на баня с руски човек се превръща в един вид ритуал, който ви позволява да се пречиствате физически, духовно и да получите много удоволствие от това. Ако искате да се задушавате в банята и в същото време имате възможност да построите свой собствен салон за парна баня, тогава незабавно се захващайте с бизнеса. Освен това, след като сте работили, можете да получите много предимства.

Но да преминем от сънищата към бизнеса. Кой материал е най-подходящ за този тип сгради? Несъмнено едно дърво. Първо, най-бързо изграждане на баня възможно е да го комбинирате от бар. На второ място, този материал ще направи парната баня топла и комфортна. Традиционно висококачествени кръгли трупи (бор, смърч) се използват за изграждане на руска баня. Дърветата се използват най-добре от северните региони (например Карелия), тъй като те са по-трайни. За строителни цели се използва само средната част на багажника с диаметър 20-25 см. Тънките дървени трупи няма да поддържат топлината добре, а дебелите са много по-трудни за подреждане. Събиране на дървесина е по-добре през зимата, така че влага в него е по-малко. Предварително, материалът трябва да се изсуши добре, за да се избегне деформация в бъдеще.Трайността на конструкцията е повлияна от качеството на нейната основа. В зависимост от характеристиките на почвата се избира оптималният вид на основата на бъдещата сграда. Основата на колоната най-често се използва като основа за баня. Характеристиката му е, че на дълбочина от 1,5 метра погребани стълбове - бетонни купчини. Понякога се използва и фон основа, която се излива или полага върху цялата обиколка на сградата. Добре изработената основа защитава конструкцията от изкривявания и предотвратява навлизането на влага отдолу.

украса вътре в банята - въпрос на вашия вкус и въображение, но най-доброто решение все още остава дърво. Например, можете да използвате блок къща или облицовка. Вярно е, че е желателно да се постави слой от минерална плоча между рамката и декора за допълнително задържане на топлината във вътрешността на банята. По-добре е да се отреже парната стая с елша, тъй като съдържа по-малко смола, която не се откроява при загряване.

Как да направите сауна от видеоклип в дневника

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com