BgDaHan.com

Къща за дългосрочно действие

Дървото е много топъл и екологично чист материал. Но за трайност с камък, разбира се, не може да се сравни. Но удължете живота на дървените стени на къщата, която можете да направите сами и себе си. С помощта на антисептик. Тя ще защитава дървото от вредното въздействие на насекоми (например, термити, корояди, Box Elder бъгове), ултравиолетова радиация, гниене, гъбички и цъфтеше.

Въпреки това, тези средства не се застъпват на дървовидна структура, са безцветни и цветни, както и стъклопакет (което е някъде между лак и емайл), което позволява да се създаде прозрачна покритие за дървени стени и под и паркет. Вземете паркетна дъска и вижте цената на паркета в нашето време, без да напускате дома - в интернет. Има и антисептици, които създават плътен "восък" покритие. Резултатът до голяма степен зависи от спазването на прости правила. и основното нещо тук - подгответе повърхността, особено ако антисептикът бъде незабавно забравен след строителството, а дървото е загубило своя оригинален външен вид.

Никога не прилагайте антисептично средство върху повредена повърхност: тя трябва да е суха, чиста и здрава. Ако повърхността е била предварително боядисана или лакирана, първо трябва да премахнете старата боя преди появата на структурата на дървото. За да направите това, сградата сешоар (важно е да се уверите, че дървото не е изгоряло) или специални химически средства е оптимално. След това повърхността трябва да се шлайфа на ръка (хартия със зърно номер 150 или 80) или с мелница.

Разтрийте повърхността преди всеки слой. Ако дървото е станало черно на места (водата е там), на първо място се прилага утаител за дървото. Ако повърхността е повредена от дупки, пукнатини, вдлъбнатини, тези зони трябва да бъдат предварително грундирани.Достатъчно е да се обработва прясна дървесина с шлифовъчна хартия и да се отстрани прахът. Подобно на дървесината, която вече е покрита с антисептик, ако е, разбира се, без недостатъци и не изисква допълнително грундиране.

съвет

Ако планирате да покриете твърди дървесни (редки) скали, които не абсорбират антисептичния кладенец, разредете го с разтворителя преди да го нанесете. Покритието става по-надеждно, ако предварително повърхността се покрие със същия антисептик, разреден с 10% с бял спирт.

Къща, вила и зеленчукова градина в сделка № 8 (16) 2013 г.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com