BgDaHan.com

Система за капково напояване "samolei"

Наскоро се срещна със съседа си на сайта. Разговаряхме за това кой има система за капково напояване. И днес мога да споделя с вас характеристиките на системата "Samoley", която разработи сезона в оранжерията на един стар приятел. Видът на такова малко оригинално интервю се оказа.

Защо избра "Samolei"?

Грижата на децата реши да направи подарък за папката за новия летен сезон и му донесе капково напоителна система от Русия. Така че не е било необходимо да избирате, както казват те.

Какъв беше комплектът?

Цялата система заедно с неговите принадлежности се съхраняват в квадратен капацитет кофа някъде литри от 20. Имаше: сифон тръби, съединители пълнител тръби, клапани, тръби с различни диаметри, тръбата за захранване, за капково, разпределителни колектори, скоби и контакти. И, разбира се, инструкцията.

Как работи инсталацията?

По принцип, цялата доставка линия от кофата на всеки храст, събрани за няколко часа. Това, което ме притесняваше най-много, беше малка кофа, която трябваше да действа като резервоар за съхранение. В началото я използвах по предназначение. В него той инсталира сифона и тръбата за пълнене. Съгласно инструкциите той сложи кофа на височина на височина, изработена от недъвкави дъски, и свързваше целия багаж. Той извади клоните на всеки храст и почти инсталира капките. Тук, като цяло, и цялата инсталация на капково напоителна система "Samolei".Какво стана след това?

И тогава имаше някои трудности. Тъй като съм мобилен човек и понякога трябва да напусна моята лятна вила, имаше затруднения с поливането. Инсталираната система за капково напояване с кофата се оказва неефективна при липса на елементарно водоснабдяване. Кофата беше достатъчно, за да напоява растенията само веднъж. Трябваше да отида да си купя барон с капацитет 200 литра и водна помпа. Така че подобрих тази система.

Какви други подобрения са направени в тази капково напоителна система?

Беше много неудобно да се регулира водоснабдяването. На първия ден напълних всички домати и краставици. Жена ми почти ме изяде. Необходимо е да се избере оптималната позиция на крана чрез експеримент, така че водата да тече правилно. За тази цел е необходимо временно да се изключат всички капкомери, с изключение на една, поставена в 3-литров буркан. По този начин доставката беше регулирана. Но скоро го отказах. Тъй като все пак беше необходимо да се променя по свой начин. В резултат на това отидох и купих електроника от капковата напоителна система "AquaDusya" и се успокоих.

Това е всичко, което мога да ви кажа за характеристиките на действието на "Samolei".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com