BgDaHan.com

Отглеждане на краставици в оранжерия през зимата

краставици

Ключът към правилното хранене е консумацията на плодове и зеленчуци през 12-те месеца, но не винаги е възможно да се намери зеленчук в прясна форма през зимата. Например, една краставица. Да, краставиците могат да бъдат намерени на рафтовете на магазините през зимата, но те не са същите хрупкави и ароматни краставици, които събираме през лятото в градината.

Въпреки че ако мислите за отглеждане на краставици в оранжерия през зимата, можете да поглезите себе си и цялото семейство със свежи краставици в пъпка до началото на февруари (семената се засяват в началото на декември).

За отглеждането на краставици в оранжерия през зимата трябва да се изберат самоопрашващи семена, които се засяват един по един в малки чашки. За краставици много важно температурата на въздуха и почвата, която трябва да бъде около 25-30 градуса поникване, след това - 20-24 градуса през деня и разсад растеж + 18-19 градуса съответно нощ.Отглеждане краставици в оранжерия през зимата изисква достатъчно светлина за растенията, така че преди краставици покълнат, те трябва да светне лампата в размер на 400 вата на 1 кв.м. 2-3 дни без прекъсване. След появата си, лампата се поставя на разстояние от 60 см от растенията и времето за осветление се намалява на 14 часа на ден. Един ден преди засаждането на посадъчен материал в постоянна почва растенията не светват.

По време на отглеждането на разсад краставиците трябва да се оплодят 2 пъти с минерални торове - 1 път преди поникването и 2 пъти няколко дни преди трансплантацията на основната площадка.

Засадени разсад в затоплена почва в началото на януари, и няколко дни след засаждане на растението трябва да бъдат вързани. При отглеждането на краставици през зимата е много важно правилно да се формира растението, така че скоро да донесе плод. До края на февруари можете да съберете първите краставици и събирането на реколтата трябва да се извършва редовно, така че добивът да не намалява до април. Задължително е да се води и да се наторява след всяка колекция от краставици, която се произвежда 2-3 пъти седмично.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com