BgDaHan.com

Градини lianas - катерене за растения за вили

Градини lianas - катерене за растения за вили

Градини lianas - катерене за растения за вилиКраят на лятото е най-подходящото време за справяне с вертикалното пространство на вашата дача. Например, можете да засадите грозде или други съоръжения за катерене, за да украсите градината и да покриете празни пространства.

Ако инспектира дома, в който живеете и кой е във владение на най-малко едно малко парче земя или къща страна, тогава може би ще разберете, че това не се отразява на нейната вертикална градинарство. Например, стените на вашата къща - най-подходящото място за засаждане на техните растения катерене.

Може би най-интересната градина лиана е клематис. Един от по-малко известните разновидности е Клематис Жакемън (Clematis Jackmanii). Това красиво растение започва да цъфти в края на пролетта и цъфти до края на лятото. Малко други растения могат да произвеждат толкова много цветове в такова малко пространство. Минималната площ, необходима за това растение е около 30 см, има достатъчно място за една лоза.

Помнете най-важното - клематис се нуждаят от подкрепа, не могат да се изкачват. По принцип алпийските растения са разделени на две големи групи - сами по себе си се скитат и са увити около опората. Клематис се отнася до къдрените лози.

когато клематис трябва да започне да се обвързва с подкрепата? Всичко зависи от какъв клематис, който засаждате. Ако това е ранен цъфтящ клематис, той трябва да бъде вързан още през март, а ако клематисът цъфти късно, тогава той е вързан през април - началото на май. Но и в двата случая те първо са нарязани на половина.

Един от най-популярните градински лиани - Wisteria Chinese или Wisteria японски, или, както се нарича, глициния. Wisteria цъфти през пролетта с дълги, паникулирани съцветия от розово или лилаво. Тя е невероятно красива и доста студена.

Друга лиана е едногодишно старопланинско растение. Струнен боб или Турски боб. Това растение се отглежда не само за красивите си алени цветя, но и за вкусни боб.
Мандевил също от тези лиани, които се нуждаят от подкрепа. Това растение е известно от дълго време, но само през последните години е станало изключително популярно. Мандевила цъфти в големи ярки цветя през цялото лято, а през зимата може да бъде преместена в стаята, ако в краищата ви има тежки студове. Между другото, това растение има друго име - Dipladeniya.

Кога ще го направите? засаждане на градински лиани, не забравяйте няколко неща.

- Обикновено градинските люляни обичат слънцето.

- Когато засаждате, когато извадите растението от гърнето, трябва да косите пръстта малко преди да поставите растението в дупката.

- Катеренето растения винаги се нуждаят от подкрепа в началото на растежа, за тази роля обикновена пръчка е подходяща. Пръчката ще поддържа лозата, а след това ще се катери на подготвената скара или решетката на оградата. Когато растението расте, ще трябва да го подкрепите с нещо друго, но не и с тел. Например, вашата лиана може да се движи около една възрастен лози, които растат един до друг - тя ще се окаже много цветна, или катерене на върха на оградата.

Друга украса на слънчевата страна на къщата ви може да бъде лоза. Тя не може да си uvit беседка или тераса за сянка, но също така и да се получи украса под формата на клъстери от прозрачни грозде, висящи от него през лятото. Но всичко това е реално, само ако климатът ви го позволява. Например, разнообразието от лози Ampelopsis расте много бързо. Тази лоза е устойчива на студ и има красиви разнообразни листа.

тромпет - много красива лиана и перфектно се изкачва по стените. Отнема около три години, за да се утвърди, но след това става само агресивен и нараства до 10-12 метра.

Също така добре като градина лиана, многогодишно Сладък грах, който се завръща от забравата много години по-късно.

Всички тези растения за катерене ще ви помогнат да украсите стените на къщата си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com