BgDaHan.com

Отглеждайте краставици в оранжерия

Отглеждайте краставици в оранжерия

Много начинаещи градинари имат въпроси - как да отглеждат краставици в оранжерия. Всъщност, отглеждането на краставици не е лесна задача, ако се доближите до нея разумно. С какво да започнем?

Разсад за краставици

Първо трябва да растат кълнове. Тя може да се отглежда в саксии в къщи или в самата оранжерия, на малко парче земя. За да отглеждате разсад имате нужда от хранителна почвена смес, краставиците са много чувствителни към липса на хранителни вещества. Семената се засяват през април, засаждането в оранжерията може да се направи за около 25 дни. Краставиците се страхуват от студ, така че да ги сеят в студена почва не е необходимо - семената просто ще гниене. За по-добър достъп до светлина, се препоръчва засаждане на разсад в разсрочено състояние.

жътвата на краставиците в оранжерията

Формиране на краставици

Не засаждайте краставици твърде дебели, в който случай растенията няма да имат хранителни вещества. Един квадратен метър може да побере 2-4 растения. Десет дни след засаждането трябва да свържете растенията със специално опънати жици, които образуват един основен ствол. Първите 4 странични издънки са извадени, следващите листа са с дължина около 20 см и върховете им са убодени. При страничните издънки, които са дори по-високи, можете да оставите дължина от около 30 см, а върховете също се смачкват. Застрелянията по телта трябва да са с дължина около 40 см, а основният изстрел се издърпва по дължината на жицата. Жартиерът е изработен от тънък корпус.

Грижа за краставицитеКраставиците трябва да бъдат защитени от внезапни промени в температурата, газенето и директната слънчева светлина. Материалът за оранжерия с краставици е клетъчен поликарбонат. Откритите оранжерии са само при висока температура вътре, надвишаваща 30 ° С.

Поръсете краставици с топла вода, умерено, като се избягва силен поток от вода, за да се избегне ерозията на почвата и увреждането на корените на растенията. Водата не трябва да пада върху листата, тя може да причини заболяване в растенията.

Краставиците трябва да се хранят около 5 пъти през лятото, за първи път в началото на цъфтежа, след това по време на плод, около на всеки 12 дни. Като тор полезен тор, гнило отпадъци, също използват минерални торове.

Необходимо е също така да се почистват лехите от плевелите и внимателно да се разхлаби почвата за по-добро проникване на вода в почвата.

жътва

Зрелите краставици трябва да бъдат събрани навреме. Ако това не стане, тогава върху целия храст нови яйчници ще престанат да се образуват и съответно нови плодове. Зрелите краставички стават жълти и губят вкуса си. За да избегнете това, можете да събирате краставици за един ден, след което качеството и количеството плодове няма да пострадат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com