BgDaHan.com

Съхранение на гроздето: някои полезни съвети

Съхранение на гроздето: някои полезни съвети

Всеки любител винопроизводител иска да запази реколтата си колкото се може по-дълго, за да се наслаждава на неговия приятен вкус за дълго време или да го използва за продажба.

Трябва да се отбележи, че не всички сортове грозде могат да се съхраняват за дълго време, някои плодове се съхраняват не повече от два дни, но все още повечето сортове могат да бъдат в хладилника в продължение на три месеца, докато поддържат своя вкус. За да се осигурят отлични условия за съхранение на грозде, е необходимо да се внимава за постоянна температура и относително ниска влажност.

Връщайки се към темата за правилното съхранение на гроздето, заслужава да се отбележи, че в идеалния случай плодът трябва да бъде напълно защитена от светлина и директна слънчева светлина. Също така, уверете се, че гроздето не получава вода, което може да причини гниене.

Този вкусен плод, богат на глюкоза, трябва да се съхранява в помещение, където температурата на въздуха не надвишава +8 ° С и не е под +1 ° С. Гроздето може да бъде поставено в студена стая или в дълбоко студена изба.

Гроздовете, които се съхраняват за дълго време, най-добре се оставят възможно най-дълго върху храстите и не се разкъсват. За по-късно съхранение, по-късни сортове от този полезен плод са подходящи. Във всеки случай гроздето се отстранява през последните дни на октомври, но не по-късно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com