BgDaHan.com

Ние се грижим за краставиците. Съвети за отглеждане на краставици

Всеки самоуважаващ се градинар от самото начало на сезона на дача сънува да яде прясна краставица. Този пъстър зеленчук е на първо място сред мнозинството летни жители в редица култури, които са задължителни за засаждане. За да получите добра реколта от краставици, че е необходимо да работим усилено, а след това ще чуете незабравима си криза, се чувстват своята фина миризма, се чувствам страхотно вкуса му.

Особено, грижите за градината ще ви отвлекат от суетата на града. А за тези, които нямат желание да има зеленчукова градина, но искал тиха измерената живот извън града, селски къщи се вписват перфектно по пътя Калуга. Разполага с комфортни къщи, които са направени по стандартен дизайн, но можете да направите интериорно оформление според вашия вкус и удобство. Вилното селище "Марсел", разположено по магистралата "Калушхойе", разполага с необходимата инфраструктура - паркове, детски и спортни площадки, пазарът и т.н.

Краставиците са много любители на водата. При слънчево време те могат да пият до 3 литра на ден. В момента, когато зеленчукът се засилва, е необходимо да се напоява сутрин, а по време на цъфтеж и плод - вечерта. Трябва само да направите това с топла, затоплена от слънцето вода. Водните краставици се нуждаят не само от горещ, но и от облачен ден, достатъчно е само да се намали дозата "пиене".

За краставицата позицията и усилването трябва да се подхранват с фосфор, азот и калий. Просто не се захващайте твърде много с химия, защото ужасната дума "нитрати" трябва да бъде в подкормата на всяко лятно жителство.

Когато се появи първият истински лист, трябва да започнете да хранете. Най-добре е да се оплодят птичия тор (1:25). Хранете се по-често (на всеки 2 седмици), но на малки порции. Достатъчно е 30-40 грама на комплекс тор на 10 литра вода и 15 г амониев нитрат, калиев сулфат и двойно суперфосфат от същото количество вода. При плод, количеството вода може да се удвои.

плащам внимание към цвета на краставиците. Ако плодовете са светло зелени с остър връх, те се нуждаят от азот. Ако са плетени, те се нуждаят от калий. Листата тъмнозелени със син цвят - растенията се нуждаят от фосфор.

Краставиците не растат добре в гъста почва, така че трябва да дадете на корените си въздух. За да изкопаеш легло за краставици е необходимо 2 пъти на влажна почва. Ако почвата е суха, може да се излее леко.

Първо, редица екстремни дълбочина, за да премахнете плодородна щик лопата ръба, да го настроите на ръба на леглото, а след това вилици Разхлабете изложени долния слой и леко да се навлажни.След това изкопайте следващия ред, плодородната почва, от която лежите върху изсъхналия влажен слой на първия ред. Разгънете отново дъното с вилица и овлажнете. Така че, действайте до края на леглото.

Обърнете внимание на краставиците

Долният слой на последния ред е затворен от горната част на първия ред. При такава копаене корените на краставиците ще получат двойно подаване на въздух.

Когато засаждате краставиците трябва да следвате едно просто, но важно правило: не можете да ги засадите заедно с други тиквични култури. Добри предшественици pimply - зеле, домати.

Кочан ще расте, навива листата с узряла краставица.

Не засаждайте краставици близо до розите, може да се появят листни въшки. Но лук и чесън, напротив, защитава краставици от бактериоза и паяк акари. Ако засадите копър за краставици, реколтата ще се увеличи.

Приготвянето на краставици е най-добро сутрин, когато леглата са роса. Правете това внимателно, не потъпквайте камшика, не го разкъсвайте от земята, не го преобръщайте, не превключвайте от място на място. Първата краставица на храста трябва да бъде отстранена преждевременно, а в бъдеще да не се оставя да расте.

Запомнете: за да получите добра реколта краставици, трябва да направите много работа. Успех за вас, скъпи летни жители!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com