BgDaHan.com

Някои съвети за отглеждане на краставици в оранжерия

Някои съвети за отглеждане на краставици в оранжерия

Как правилно да засаждате краставици в оранжерия, за да получите прилична реколта, която затопля душата и очите. Сигурен съм, че практически всеки опитен градинар има своите тайни. В тази статия искам да ви разкажа някои тайни за най-успешната реколта от оранжерията.

1. Преди засяване на семената е необходимо да се накисне буквално за един ден в преварена вода при стайна температура.

2. За да се получи най-успешният реколта трябва да се засаждат в оранжерия, няколко разновидности на краставици, и това, което по-късно ще не бъркайте сложи някакви забележими признаци, например пръчици с клас надпис. Трябва да се отбележи, че хибридните сортове абсолютно не дават семена за последващо засаждане и затова е най-добре да ги комбинирате с обикновените сортове краставици.

3. Желателно е парниковата къща да се постави чисто върху плодородни почви или да се натопи добре.

4. Просто не забравяйте за влагата. Поливането на парникови краставици трябва да бъде изобилно и често, но не и на върха на топлината, тъй като растението ще започне да се разболява. Водни краставици по-добре за всичко при залеза и под корена.5. Има още един ефективен съвет за поддържане на влагата в оранжерията: поставяме цев, пълен с вода, в който поставяме коприва. С тази вода в бъдеще и вода на растението, просто процес на изпаряване, което създава допълнителна влага.

6. Заслужава да се отбележи, че е невъзможно в никакъв случай да се допускат течения в парниковия дом.

7. На етапа от 3 листа, краставиците трябва да бъдат вързани.

8. Не забравяйте да захванете страничните издънки, така че краставиците да не влизат в листата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com