BgDaHan.com

Вредители от рози

На първо място, това е така гризачи и бенки.

Спасявайки розите от студа, изграждаме топли приюти и по този начин привличаме гризачи. Основните вредители са водни плъхове или водни курви. Пораженията, които причиняват, са непоправими. Те залитат корени, инокулират, оставяйки тънки корени и добри издънки. В резултат на това храната умира. През лятото ядат гъби, а през зимата - корени.

Водни плъхове не се отдалечавайте от техните местообитания, така че най-засегнатите райони са далеч от водни тела. Почти е невъзможно да се борим с тези гризачи: те не ядат зърно, така че отровата е безполезна за тях.

Следното - мишка. Събраните клони с младата кора са тяхната работа, те са уредени в нашите заслони за зимата. Тронавите клони на зъбния камък не ги плашат, освен това в тях си подреждат гнездата. Отровата бързо се изяжда от пионерите на мишката, а следващата плячка идва да ги замени. Добрата новина е, че те само дъвчат кора и не докосват ваксината, така че повредените стреля могат да бъдат отрязани и да чакат нови.

молове моркови рози през целия сезон. През лятото те ги подкопават, затова е необходимо да заспяте хода. През зимата земята замръзва бавно и къртиците се забавляват. В розовата яма подреждат лабиринта си, през пролетта виждаме корени във въздуха и боядисана роза. Добро решение е пластмасовата лента, изкопана по периметъра на броеницата до дълбочина от най-малко 0,5 м. Това е за тях пречка, която те предпочитат да заобиколят. Ефектът на плашилото се дължи на лъвовете, но не и на евтините, китайски, но скъпи палки. Можете да оставите лангуа за зимата под покритието, като поставите батерии с дълъг живот (алкални).

Останалите вредители предпочитат млад растеж, така че те се появяват веднага щом първите листа цъфтят.

Печена афидаПечена афида Това е най-често срещаният вредител, засягащ розите почти всяка година. Малките смучещи насекоми са зелени, понякога кафяви. Също така има листчета от розово-зърнени култури, листни листни листни въшки, стъпаловидни листни въшки. Той се храни със сок от млади листа, издънки, пъпки, причинявайки тяхната деформация. Тя се занимава само с леки зелени издънки и пъпки. Яйцата от листни въшки презимуват младите филизи и се появяват през пролетта с първите листа.

Пораженията на листни въшки са много преувеличени, те не причиняват много вреда, стрелите продължават да растат. И веднага след като пъпките започнат да оцветяват, те стават негодни за листни въшки, а вредителят ги оставя.

Уханното ухапване е подобно на розите с ухапване от комар за човек и животът на растението не е застрашен. Неприятният момент е визуален ефект за градинаря. Ако лешоядите са леко, можете да ги съберете ръчно или да ги измиете от маркуча. При голям брой насекоми е възможно увреждане на пъпките, те не се отварят и изсъхват.

Мерки за контрол. Пръскане преди цъфтежа с Antitlin, Zubr, Alatar, Actellik, Komandor, Fufanon, Aktara, Intavir, Iskra gold. Биоинсектициди - Fitoverm, биктоксибасилин.

Жълти нематоди засягат всички части от растенията, които влизат в контакт с почвата: корени, коренища, коренов шия. На корените първо се появяват области с кафяво некроза, много малки отоци и след това - от засегнатата тъкан - глътки. Корените постепенно умират, растенията се развиват зле, цъфтят зле и в крайна сметка умират. Нематодите се разпространяват с почва и заразени растения от оранжерии, където произвеждат резници и инкубация.

Има още няколко вида нематоди, всички те причиняват некроза на корените и тяхното разпадане.

Розите, подобно на други растения, са нападнати от вредители, които не само развалят външния вид на кралицата на цветята, но също така я отслабват, често я разрушават.

Мерки за контрол. Използване на здравословен посадъчен материал, угояване и изгаряне на болни растения заедно с корени, смяна на земя за засаждане. Могат да бъдат засадени невен (инхибира развитието на нематоди), навес инфузия почвата на вратига (ефективно защитава срещу вредни насекоми), се прилага към почвата Fitoverm.

Розана Пикър - малко насетне с бледи жълти цветове, което скача добре, има две двойки крила. Яйцата хибернират на клони в основата на бъбреците. През пролетта се раждат ларви и изсмукват сока от долната страна на младите листа. С голям брой вредители, на листата се появяват многобройни жълто-жълти точки, а листата стават мраморни, а отдолу на листата остават бели ларви. Zukadka уврежда много растения от семейство Rosaceae. В градините често има и други видове мечове: тъмни ивици и др.

Контролните мерки са същите като срещу листни въшки.

Фалшиви работници, ножнициФалшиви работници, ножници - малко насетне смучене, води неподвижен начин на живот, прикрепен към кората на клоните или към долната част на листата. С голям брой вредители клоните постепенно изсъхват.

Мерки за контрол. Подрязване на сушени стъбла, пръскане в началото на май и между цъфтящите вълни със същите препарати, както срещу листни въшки.

Револвиращи листаРеволвиращи листа - пеперуда, а след това гъсеница от зелен или сиво-зелен цвят с кафява глава и къси косми. Той се развива в едно поколение и засяга много плодове и декоративни растения. Хибернирайте яйцата върху кората на дърветата и храстите. През пролетта гъсениците започват да ядат листа и пъпки, а по-късно - цветя и плодове.

Мерки за контрол. През пролетта, непосредствено след цъфтежа на пъпките, пръскане с фуфанон или неговите аналози, Деци. Преди цъфтежа - сложни инсектициди Aktara, Aktellik, Alatar. Биоинсектицид - лепидоцид. Необходимо е да запомните, че пеперудите летят в полумрака и през нощта, а през деня се крият под листата.

молец - гъста сиво-кафява гъсеница с тъмно очертание по стените.

Много вредно през май - юни, тежко ухапване на листата от рози и кураж.Мерки за контрол. През пролетта, по време на цъфтежа на пъпки, пръскане с Fufanon или неговите аналози, Decis, Kemifos. Можете също така да използвате Inta-вир, Iskra gold, Alatar. Биоинсектициди - Lepidotsid.

Spider акар Има много малък вредител, захранва със сок от млади растения, през пролетта заразява млади листа, изхранва, тъче тънка паяжина и поставя яйца. Жените зимен сън под растителни остатъци и под кората на дървета и храсти. Повредените листа стават кафяви и изсъхват, пъпките не се отварят. Тя се разпространява главно от разсадници със засаден материал, както и с различни резници и саксийни растения.

Мерки за контрол. Пръскане с появата на вредители с лекарства Actelik, Fufanon, Kemifos, колоидна сяра. Биоинсектициди - Fitoverm, биктоксибасилин.

дребно насекомо вредител - много малки насекоми бледо жълт или кафяв цвят. Те подхранват трипси със сок от млади тъкани от листа, пъпки и листенца от растения. Краищата на венчелистчетата стават кафяви и изсъхват, пъпките не се отварят, повредените листа се деформират и падат. Зимни трипси в оранжерията, разпределени с рязане, посадъчен материал.

Периодично пръскане преди цъфтежа, или между появата на препарати вредители aktellik, Fufanon, Kemifos, Ахтар, командващ Tanrek, Tsvetolyuks бизони, Alatar. Биоинсектициди - Fitoverm, биктоксибасилин.Пени Солбърбинг

Пени Солбърбинг - голямо засушаващо насекомо от светло жълто до черно. Той лети и скача. Той уврежда листата, деформира ги и ги набръчква. Ларвите се хранят с подобна на слюнка течност, която ги предпазва от изсушаване. Често се среща на ягоди, рози и цветни култури.

Мерки за контрол. Същото като срещу листни въшки.

Лопата с лопата - голяма нощна пеперуда. Caterpillar е зелен, възрастен - кафяво-кафяв. Pupa хибернация в почвата, в края на май - юни, пеперуди излитат. Яйцата се полагат от долната страна на листата. Оулетът е множество и се храни с много култивирани и плевелни растения. Капспиларите първо изстъргват тъканта на листата и след това ядат големи дупки в листата, пъпките и венчелистчетата. През септември-октомври те напускат зимата до зимата.

Мерки за контрол. Отстраняване на кръстоцветни плевели, събиране и унищожаване на гъсеници. Подрязването застрелва с овулация. Пръскане преди цъфтежа и между цъфтящите вълни от Actellik, Fufanon, Kemifos, Inta-vir, Iskra. Биоинсектициди - Fitoverm, Bitok-sibacillin.

Лопата с лопата

Лопата с лопата

Пропуснете яйцето - голямото смучещо насекомо е червеникаво или жълто-кафяво на цвят. Има две двойки крила. Хибернация под паднали листа. Най-големият брой се наблюдава през август. Плодовете са с много лица, намерени на почти всички декоративни храсти, а през пролетта могат да се хранят с иглолистни дървета и брези. Бебетата изсмукват сока от листата, което води до деформация и изсушаване.

Мерки за контрол. Събиране и унищожаване на отделни екземпляри. Пулверизирането с голям брой лекарства е същото като срещу листни въшки.

Вкоренени пилета - възрастни черни насекоми с жълто-червени коремчета и крака. Ларвите са бледо зелени. През юни излизат зъбци за възрастни. Ларвите ядат листа от ръбовете, оставяйки дебели вени. Женските яйца се поднасят под кожата на млади издънки, причинявайки изсъхване на кожата и издънки. Има много видове вишници и всички ядат и скелетонизират листата. Характерна особеност на пеперудите е усукването на пръстена.

Мол-бебе розово

Мол-бебе розово

Мерки за контрол. Подрязването на яйца се извършва с овулация, пръскане преди цъфтежа и между цъфтящи вълни със същите препарати, както срещу листни въшки.

Мол-бебе розово - много малка пеперуда с тънки тесни крила, оформени от ресни. Caterpillar е зеленикаво бяло. Той се хранва с паренхима на листата (тя натрупва много растителни вещества). Злоупотребява с рози, оставяйки мини (екскременти).

Мерки за контрол. Събиране и унищожаване на отделни листа с мините, в които се хранят гъсеници от молци. Пръскане с Алат.

мравки - малки насекоми с мускулест мундщук. Някои видове са полезни и са санитарни, други са сателити на листни въшки, червеи и медлени. Те често попадат в градините на цели семейства със засаждане от разсадници. Живейте в корените на растения, кухини, разлагащи се дървесни видове.

Мерки за контрол. Поливане с разтвори на Actellika, fufanon, anteater, където няма растения - кипяща вода. Прилагане на наркотици Thunder, Thunder-2, Medtotox.

Миризмата на магданоз плаши мравки.

Марина Марченко, розова вода с опит, член на секцията от рози на клуба "Цветарите на Москва"

Марина Марченко - розова вода с опит

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com