BgDaHan.com

Избор на подови настилки

Подът в стаята е в основата на основите, а в любимия апартамент, където искате максимален комфорт и уют - и още повече! Ето защо, когато планирате подмяната на подовата настилка, трябва да поемете най-отговорния подход към неприятния избор. Най-популярните видове покрития (в много отношения поради приятното съотношение цена и качество) - линолеум и ламинат.

Ламиниран паркет

Въпреки факта, че ламинираната настилка е била измислена преди около 30 години, тя е станала много разпространена. Той наистина има какво да обича.

Подовете, върху които е ламиниран ламинатът, са много сходни (външно и качествено) с паркета. Въпреки това, в сравнение с паркет не се нуждаят от сложни грижи, професионална инсталация и, което е важно, струва много пъти по-евтино. На какво да обърнете внимание, избирайки ламинат?

ламинат

дебелина

Използвайте ламинат с дебелина най-малко 6 мм, оптимално - 7-8 мм. Колкото е по-дебела ламинатната дъска, толкова по-силна е тя и подовете ти са по-топли. Това е важно и за подовата настилка: колкото по-дебела е дъската, толкова по-лесно ще се побере.

сила

Най-важният критерий за якостта е плътността на носителя на HDF-плочи. Колкото по-високо е, толкова по-силно е покритието. Но не винаги тази цифра може да се намери на опаковката. Специалистите съветват в този случай да го изчислите сами, като използвате характеристиките, които задължително са посочени на опаковката, според формулата:

P = M / Sd, където P е необходимата плътност, M е масата на една опаковка от ламинат, S е площта на всички панели в опаковката и d е дебелината на ламината. Получената стойност трябва да бъде най-малко 850 (кг на 1 кв. М).

Заредете класа

Той се определя от завода от производителя в резултат на специално проведени тестове. Колкото по-висок е класът на натоварване, толкова по-голяма е якостта и дълготрайността на ламинираното дъно, толкова по-дълъг е животът на ламинираното дъно и съответно неговата цена.

 Индикацията за класа винаги може да бъде намерена на опаковката. Най-често срещаният клас е 31-ви. Препоръчва се за домашна употреба в помещения, където има нисък трафик (спалня, кабинет, детска стая). Въпреки това, поради своята популярност, 31-ви клас ламинат често е фалшифициран, така че експертите съветват все още да вземат ламиниран паркет клас по-горе. На ламиниран паркет с висок клас здравина, луксозните мебели в Италия ще стоят сигурно и не можете да се притеснявате, че това ще повреди подовата настилка. Според характеристиките е почти същото, цената не е много по-висока и вероятността за получаване на качествен продукт значително се увеличава.

И е още по-добре да се вземе ламинат от 34-ти клас. Много производители не се страхуват да му дадат почти пълна гаранция, когато се използват в ежедневието.

Гаранционен срок

За съжаление досега не съществуват GOST или сертифициране за производителите на ламинати. Следователно гаранционните задължения, които продавачите дават при покупката им, трябва да бъдат взети много сериозно.

Не купувайте ламинат като цяло без гаранция или със символен период от 2-3 седмици - това е сигурен знак за продукт с ниско качество.

Отворете ключалките

Ако планирате сами да поставите ламината, дайте предимство на ламинат със стандартни размери с обикновени заключващи се брави.

Всеки път, да не се притеснява, защото на грешната нарязани ламиниран съвет, а не се опитват внимателно да се изчисли "квадратура", да поиска от продавача, е възможно да се върне неотворени опаковки от ламинат и в какъв период от време след придобиването.

линолеумОсновното предимство на линолеума е, че може да бъде поставено под властта на всеки собственик. С балатум е лесно да се реализира всеки проект - изборът на цветове е неограничен. Да не говорим за практичност, хигиена и лекота на грижите. Но това зависи от избора на качествени стоки.

 Прочетете етикета

На етикета ще намерите специална нотация, която ще ви каже кои стаи са предназначени за този или този линолеум. За къщата ние избираме линолеум домакинство. Разберете, че е той, можете да с картината с къщата на етикета.

линолеум

В зависимост от това къде ще бъде поставен линолеум, изберете снимката на етикета с точната сума, изобразена на него мъже мъже. Колкото повече от тях, толкова по-устойчиви на износване ще бъде покритието, което е предназначено да премине голям брой хора. Например, един коридор или кухня лежеше смисъл балатум със средна експозиция интензивност (chelovekoprohodimosti) и спалня или офис - ниска.

На етикета можете да намерите допълнителни символи. Например, индикация, че линолеум покрит със защитен лак, който предпазва от проникване на прах вътре (това значително улеснява почистването му) или антибактериално покритие.

Естествено или изкуствено?

Разбира се, това е по-добре да се даде предимство на балатума от естествени суровини: тя е по-екологичен и издръжлив, неговият живот е значително по-висок изкуствен аналог (не по-малко от 20 години). В допълнение, той е практически негорим (паднал запалена цигара няма да напусне дупка в него), не "балон" в краката на мебели и антистатични. Той не се страхува от мазни петна, а натуралните масла в състава му дават антибактериални свойства. Въпреки това, естествен линолеум има един значителен недостатък - цената Тя е порядък, или дори две, по-висока от тази на линолеум от PVC материали.

Разграничаване на линолеум, изработени от естествени материали, от изкуствени не е трудно.

• Чрез миризма. Естественият линолеум е с приятно олио с естествен произход. При линолеума, направен на основата на изкуствени материали, миризмата обикновено е остра, наподобяваща миризма на каучук или масло.

• На външен вид. От долната страна на линолеум от естествени суровини - тъкани база, наподобяваща грубо уволнение. Инвертираният линолеум на базата на PVC покрития е подобен на гъба: това е начинът, по който изглежда специален слой от дунапрен.

• по структура. Благодарение на различни добавки и пластификатори изкуственият линолеум може да бъде много мек, гъвкав и еластичен. Естественият линолеум е по-твърд в структурата и е трудно да се огъне.

Качество на линолеума

Обърнете внимание на теглото и плътността на линолеума (естествени и изкуствени). Колкото по-тежък е линолеумът, толкова повече слоеве съдържа, толкова по-добре е. Минималният брой слоеве е 5.

В допълнение към черта добро качество линолеум е липсата на ясно определени химически мирис и мазен блясък, но има различен модел произнася облекчение и логото на производителя.

1000 тайни, №14 2013

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com