BgDaHan.com

Жълтоокият красив онсидум

Онзидиум ми падна и мардъндаунд. Две набраздени крушки и "пъпка" от нарязан цвят на стъблото останаха от саксията. Но няколко здрави корени ни дадоха надежда.

Изчистени корените на стария субстрат, нарязани сухи и болни, накиснати завода за един час в разтвор на епин, изсушени и засадени в гърне от борова кора. Поставих го на южния прозорец, притипен от горещите лъчи на полунощното слънце. Две седмици по-късно тя се премести в стъклена лоджия, за да осигури спад на температурата. Периодично се напръсква и се излива с разтвор на епин. Когато се появи нов растеж след един месец до старата крушка, тя започна да захранва всеки втори поене с разтвор на тор, който се понижава наполовина от препоръчителната концентрация. До зимата се появи цветето и скоро цветните жълти цветя се разцъфтяха.

Поливане и хранене

Оставям редовно онсидиума, от началото на растежа до формирането на млада псевдо-крушка. Потопя пота в топла вода. Между поливането оставям почвата да изсъхне. На степента на сушене съди по тежестта на пота. През лятото, при горещо, сухо време, е необходимо да се измиват на всеки 3 дни, през есента и през зимата - на всеки 2 седмици.

Подхранвам растежа на младите псевдобавки. След това се възобновявам с нарастването на педала и се захранвам до отварянето на първите цветя. Тъй като корените на онцидий са чувствителни към засоляване на субстрата, концентрацията на разтвора се намалява наполовина. Понякога прекарвам превръзки в листа, но разреждам разтвора 10 пъти от препоръчителната доза, за да избегна изгаряния на листата.

Oncidium

Температура и осветление

Oncidium се чувства добре при температура от + 15-27 градуса. За предпочитане леко намаление от 3-4 градуса, през нощта.Осветлението предпочита светло, така че стои на южния прозорец. I pritenyayu през лятото. Фокусирам се върху цвета на листата: тъмно зеленото служи като сигнал, че светлината не е ярка, понякога с червени малки точки, говорят за твърде интензивно осветление.

трансплантация

Трябва да се помни, че трансплантацията е стрес за растението, в резултат на което не може да цъфти или да забави растежа, затова прибягвам до него в случай на авария. Избирам пота от размера на кореновата система, непрозрачна, ниска. Ако потът е стандартен, минимум третия обем се пълни с дренаж. Като основа, използвайки кората на бор с резени от въглен и торфен мъх (Казано доста Chut много vlagoemok мъх и субстрат трябва да изсъхне между поливките, така че да не се огъват корените).

При засаждането е важно да се вземе предвид естеството на растежа на онцидий. Тази симпатична орхидея има няколко точки на растеж, обединени от обикновена коренище. Разрастването на нови издънки винаги върви в една посока, поради което не трябва да се засажда в центъра на саксията, а със стари псевдобагули, по-близо до едната страна, като по този начин се оставя място за растеж. Също така е важно да не се загниват растенията, псевдо-крушките трябва да са над повърхността на основата и да са добре проветриви. Старите псевдобавки не е необходимо да бъдат премахнати, те ще продължат да хранят орхидеята.

Oncidium

Възможни проблеми

Най-често срещаните "гости" на онсидий са мелибуби. Когато бъдат открити, избърсвам растението с памучен тампон, напоен с алкохол, след което го обработвам с акрил. Като превантивна мярка (особено през лятото, когато растението е на балкона) прекарвам 2-3 процедури на сезон. При очевидни признаци на бактериални и гъбични заболявания (различни петна по листата), всички възпалени места трябва да бъдат отрязани и растенията третирани с фунгицид съгласно инструкциите.

Марина Пролигина, Данков

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com