BgDaHan.com

Ябълки от "джуджетата"

Ябълкови дървета на подложки от джуджета

Напоследък ябълковите дървета са станали по-популярни сред подложките на джуджетата. Те могат да се засаждат по-дебели от обикновените дървета - не след 3-4, а след 2 м. "Джуджетата" достигат височина 2,5 м, а след това растенето им спира. Как могат те да растат?

Подготовка на

Кореновата система на придобитите разсад трябва да се потопи в глинеста кутийка. Състои се от глина и соле в съотношение 1: 1.

Ямата е изкопана с диаметър и дълбочина 50 см. Но е невъзможно да се засади веднага, необходимо е тя да остане 2-3 седмици. Това се прави, за да се дезинфекцира ямата под въздействието на слънчевите лъчи. Седмица преди засаждането е необходимо да се сложат 3-4 години хумус. И земята, която изкопахте, е по-добре да не се използва изобщо. Но ние трябва да добавим 50 грама фосфор и калиеви торове. Същото количество се изисква и азот, но се доставя през пролетта през април. Те трябва да захранват ябълкови дървета на подложки от джудже на всеки 15 дни, но на 1 юли спира азотното оплождане. В противен случай дървото няма да има време да се подготви за зимата. И през есента, когато листата падне, можете да нахраните фосфор и калий: поръсете в багажника и се затваряйте в почвата. Това ще осигури на дървото храна през пролетта и ще постави цветните пъпки за следващата година. Ако се придържате към такъв "график" на торене, тогава ябълковите дървета на запасите от джуджета ще дават плодове всяка година. Това е много трудно да се постигне от дърветата на обикновените подложки, защото те имат много енергия, за да поддържат своя "скелет", така че плодът има периодичен характер - обикновено една година.

джуджета ябълкови дървета

приземяване

Кореновата система се задълбочи до 20 см Моля, имайте предвид, че slaboroslyh суспензии ваксинация е доста висок - .. До 40 см в този случай, около половината от разстоянието до него, ние вкопана в почвата. След засаждане, измерена от Боулс 90 см от земята, ние откриваме, бъбреците и над 1 см режат горната част на разсад, градина рана намазани с боя.

съветНеобходимо е също така да се управлява дял, а още по-добре - два, към които е необходимо да се свърже едно дърво, така че да не се разхлабва от вятъра. За такива ябълкови дървета е много опасно поради плиткото разположение на кореновата система - корените могат да бъдат разкъсани.

грижа

Когато дървото започне да се развива, се образува първият слой. Докосването му през първата година е нежелателно, с изключение на двамата състезатели на централния диригент. Те трябва да бъдат премахнати. Като правило, три нива се поставят върху джуджета от ябълкови дървета, всяка от които трябва да има 4-5 скелетни клона.

Поради факта, че растенията вземат хранителни вещества от горните слоеве на почвата, напояването е най-добре да се организира капково и хранене трябва да се извършва на всеки 10 дни инфузия на mullein. Той се напълва с вода в съотношение 1: 9 и се влива в продължение на 10-15 дни. Там можете да добавите зеленчукови остатъци. Можете да излеете половин литър пепел от пепел.

Минералното торене с азот е задължително през май и юни, за да се поставят цветни пъпки за следващата година, което обикновено се случва през юли. При липса на храна те могат да останат заспали в продължение на 10 години! Важно е също така, че напитката винаги е освободена от плевели и почвата в нея е разхлабена.

Ябълкови дървета на подложки от джуджета да започнат да дават плодове още през третата година.

Николай Василиевич Верековски, Минск

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com