BgDaHan.com

Желязо vitriol

Желязо vitriol

Желязо vitriol - универсално и ефективно средство за подобряване плодородието на дърветата и възстановяване на старите дървета. Този инструмент е доста популярен сред опитни градинари, но по някаква причина е по-малко търсено от начинаещи и аматьори. В допълнение, използването на витриол е на разположение на всеки градинар, евтини и тествани средства.

Ако искате да се отървете от лишеи и мъхове - няма нищо по-лесно, отколкото в началото на пролетта се пръска дърветата с разтвор на сулфат, при концентрация от 5-7%. След тази процедура, прилагането на сулфат на лишеи и мъхове са унищожени от лятото, а дървото изглежда по-свежа и здрава. Но през следващата година ще имате голяма реколта. Ако вашата градина се състои от стари дървета, тогава се препоръчва да се извърши процедурата и през есента.

Това ще ви помогне да консолидирате резултата, подгответе дърветата за зимата и ще ви спестим от ненужно вълнение.

Честа грешка е добавянето на вар в железния сулфат. Точно така, може да се добави вар, но не и за желязо, а за мед. Тази грешка често се толерира от неопитни градинари, които в резултат могат да повлияят неблагоприятно на цялата градина.

Приложение на железен витриолЗа правилното използване на витриол е необходимо да се вземат под внимание болестите на всяко отделно дърво. Решението с 5-7% не работи изобщо, ако ще се биете с кедър от ябълки. В този случай трябва да използвате 3% решение (това означава, че за 1 кофа вода се падат приблизително 500 g витрилол). Трябва да приложите vitriol дори преди пъпки подуване, така че да не навреди на бъдещите плодове. Но си струва да си припомним, че желязото vitriol няма да спаси дървото ви от паразити с 100%. За да се отървете напълно от вредното насекомо, е необходимо във времето да се прибегне до специално средство за защита. Това означава решение на тютюневия тютюн. Но, отново, ябълка издънка е толкова упорит и трудно да се изкорени насекоми, които я разрушат напълно за една изключително трудна една година, а 50% от онези, от които можете да се отървете от използване на железен сулфат - се превърна в голяма полза и облекчение за вашето дърво. Такова пръскане е необходимо между 10 и 20 април. Ако го направите преди това, то не засяга насекомото, което все още не е успяло да се събуди и да сложи яйца. След като направите това по-късно - съществува опасност да навредите на дървото и на собствената си реколта.

Най-добре е да гледаме от година на година не само числото в календара, но и процеса на събуждане на природата. След дълга зима пръскането може да се извърши в края на април. Но когато пролетта е ранна, замръзването вече не се предвижда и градинските дървета започват да се развиват - е време да започнете да третирате и предотвратите градината си.

Желязо vitriol - средство, което не само се бори с мъхове и лишеи, но също така увеличава растежа на клоните, запасите от плодови пъпки.

И това на свой ред - е ключът към успеха на една красива градина и богата реколта. Без значение колко сложни заболявания не боли вашите дървета, и каквото и да са били пренебрегвани вашата градина - универсален лек, желязо сулфат със сигурност може да ви помогне да се забавляват и добра реколта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com