BgDaHan.com

Разнообразие от ябълки шампион

Според периода на зреене на ябълката шампионът принадлежи към ранните зимни сортове. Културата е развъждана от чешки животновъди от Orange Rinet и Gold Delicious през 1970. След известно време сортът се разпространява в цяла Европа, но е особено популярен в Германия и Полша. В последната държава се отглежда и сега на големи площи за износ на европейския пазар.

Подреди шампиона

Потребителите избират ябълки Шампион за красиво оцветяване и уникален вкус на плодове. Напоследък сортът е популярен сред градинарите на Украйна и Русия.

Характеристики на шапката на ябълково дърво

Дърветата на малка височина с компактна овална корона растат добре, особено през първите две до три години след кацането на ново място. След известно време културата се забавя в растежа, но подмладяващото подрязване на ябълковите дървета ще помогне да се поправи този процес. Плодовете се смесват, на пръстените се образуват ябълки, младите издънки. Цъфтящо дърво в средносрочен план, образуващо множество съцветия. Сортът е частично опрашен, така че в непосредствена близост до културата трябва да засаждате ябълкови дървета: Флорина, Идаред, Гала, Теремок и др.

Ябълките са много красиви, средното тегло е 160-200 грама. Характерна особеност на тези плодове е красивият пазарен вид, хомогенните плодове. Плодовете са закръглени, повърхността им е покрита с тънка тънка кожа със зеленикаво-жълт цвят с оранжево-червен руж. Сортът има два подвида: Champion Arnaud и Champion Reno, те се различават по цвят и вкус, но основните характеристики са много сходни. Плътта на нашата марка има лек крем, плътността на трохата е средна. Дегустатор на дегустацията 4,7 точки. По принцип плодовете се използват за ядене в прясна форма.Събиране на реколтата в Украйна и някои региони на Руската федерация попада в средата на септември, в Полша плодовете се изтръгват през октомври. Плодове на млади дървета траят дълго време, на старите култури може да падне преди времето на събиране. Ако сте закъснели с прибиране на реколтата, плодовете губят вкуса си, имат по-кратък срок на годност. Транспортируемост на сорта ябълка Шампионът е средно, така че при товарене в превозни средства те са опаковани в специални кутии.

Ябълка шампион

Образуването на плодове в този сорт е добро. Яблонка започва да дава плодове за третата година след кацането на постоянно място. Доходността е висока и стабилна, дървото на 6-годишна възраст дава 20-25 килограма плодове и това при ниска височина на растенията.

Предимства на сорта

Зимната издръжливост и устойчивостта към брашнеста мана е средна, имунитетът към износване е висок. За да се увеличи устойчивостта към отрицателни температури, дървените куфари са покрити с покривен материал или други материали, това не само намалява ефекта на студения вятър, но също така предпазва кората от гризачи, например зайци.

Предимствата на ябълките като шампион се считат за чудесен вкус на плодове, привлекателен външен вид, ранна зрялост и възможност за получаване на високи добиви при ниска височина на дърветата. Недостатъци: възможността за поражение от бактериално изгаряне и горчива яма.

Асортимент от ябълки Шампион - плодове

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com