BgDaHan.com

Време е да сеят моркови

Време е да сеят моркови

По някаква причина, в някои, тя расте сама по себе си, докато други, колкото и трудно да се опитват, да получат неравномерни и бледи корени. Човекът се отглежда моркови вече повече от 4 хиляди години, но дори тази агротехническа история не го освобождава от постоянните проблеми, свързани с оранжевата коренна култура. И много малко хора "zamorachivaetsya" подбор на определен сорт под своята почва. Но напразно.

"Dungeon" с всички удобства

Морковите растения се развиват добре и върху тухлени почви с пропусклива подпоч- ност и върху пясъчни пластове. Морковите не обичат тежките глинести почви, лошо изцедени, плуват. Но просто мрази киселинни почви (блатисти и подзолични). Оптималната реакция на почвения разтвор за отглеждане на моркови е рН 6-6,5, а в умерено киселинни почви се чувства много поносима. Морковите не понасят излишния азот. Пресен тор под моркова, за да не е възможно, тъй като е в първата година след въвеждането на леко повишава добивите и кореноплодни зеленчуци в същото време получава разклонена, възбудена, без стока. Но на кисели почви, валящи директно под морков, е много нежелателно. По-добре е да направите това под предшественика на морковите или да използвате дървесна пепел.

Морковете могат да бъдат засадени в оранжерии, така че можете да получите реколта от млади моркови по-бързо от засаждането на открито. В края на краищата, в наше време, за да купи парникови и да го инсталирате на дача или гостоприемство парцел не е трудно. В продажба има сглобяеми оранжерии, които лесно можете да инсталирате сами. За жителите на Беларус в Минск можете да си купите оранжерия на teplisa.by, а служителите на компанията ще ви помогнат да я доставите на сайта и да го инсталирате.

Почва за моркови необходимо да се подготви предварително: тежка глина добавен в едър пясък и торф (0.5 кофи на 1 кв.) и минерална Fertilizer- в лошо пясъчен - 2 кофи хумус, торф, 0.5 кофа хумус или компост и торове , В заключение на речта, тя все пак трябва да се отбележи, че морковът е по-важно от механичните свойства на почвата, а не неговия химичен състав, така че е необходимо да се разхлабят по-дълбоко и усърдно копае легла.Избор на сорт

Тук е необходимо да се вземе предвид това добра реколта дългогодишни сортове моркови могат да се получат само на почви с дълбок обработваем слой. Това е, на първо място, популярните сортове "Nanteskaya 4" и "Nantskaya 14", "Losinoostrovskaya" (повишена студоустойчивост). На тежки, уплътнени почви с плитки култивирани слоеве, препоръчително е да се отглеждат сортове с къс корен. И най-добре е да ги използвате за ранна сеитба. Обърнете внимание на ранните зреещи сортове "Chanson", "Витамин", "Shantane 2461", "Несравним".

важно

Повишена киселинност на почвата е лошо за много зеленчукови култури: моркови често засегнати повърхностна некроза, зеле - Kila, цвекло - ядро ​​гниене, лук - врата гниене. Целина, аспержи и черен пипер се разрастват зле. Ако почвата ви е химически близка до кисели, по-добре растителни боровинки, боровинки или рододендрони.

Засаждаме моркови

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com