BgDaHan.com

Засаждане на френско грозде и цариградско грозде

Растения и цариградско грозде могат да бъдат засадени през пролетта и есента, но най-доброто време за засаждане на касис е есента, а за цариградско грозде - пролетта.

Засаждане на фиданки от касис и цариградско грозде

Засаждането материал е най-добре закупени в разсадници. Ако това не е възможно, можете да получите на разсад и от производителите, но е необходимо да се знае, сортовете, бъдете сигурни, че растенията не са изумени от болести и вредители. Само млади растения трябва да бъдат закупени, тъй като те се подобряват и растат добре (с подходяща грижа). При закупуване на разсад, обърнете внимание главно върху състоянието на кореновата система: тя трябва да бъде здрав, силен, разклонени, покрити с влакнести корени, е с дължина най-малко 15-20 см в касис и 20-25 см в kryzhovnika- не трябва да бъде суха. Въздушен част на годишните разсад трябва да се състои от един или два издънки дължина от най-малко 40 см на 30 см френско грозде и цариградско грозде у, и за dvuletok - два или три издънки.

Разстояние При засаждане на френско грозде и цариградско грозде зависят от възрастта на растенията: ако градинарят ще запази храстите на едно място в продължение на 10-15 години, те са поставени на разстояние от 1,2-1,5 м в реда и 2 m брой редове, ако е експлоатационен срок не надвишава 6-7 години, растенията френско грозде и цариградско грозде се засаждат на разстояние от 1 m в реда и 2 m между редовете.Подготовка на разсад

Засаждането се извършва в кръгла форма дупка размер 40x40 см. Когато изкопаване на ями плодороден горен слой отделно от долната гънка по-малко плодородна (за пълнене ями долния слой не се използва). При извършването на засаждане дупки хумус основава 8-10 кг на яма хумус, ако не, тогава се използва най-горния слой на почвата изкопан от рова, се прибавя 200 г гранулиран суперфосфат тор се смесва добре с отвора на почвата попълнено 2 / на неговия обем, излива под разсад корени чист (не торове), на горния слой на почвата, напоени скорост на 3-5 л вода в ямата, водата се излива под корените на разсад, а другият - след напълване. Разсад корени изправени и покрити с хумус или горния почвен слой, леко разклащане фиданка и уплътняване на почвата да се избегне кухини между корените.

При засаждане дълбочина е важно да се отбележи, пълнене разсад: касис засадени косо и задълбочени до 7 10 см, къпини и засаждат директно погреба 2-3 см веднага след засаждане в почвата около капака на засадени растения (тор) слой от 10 cm хумус, тор. торф, суха трева, листа и други материали, е възможно да покриете почвата около храста с пластмасов филм. С цел да се подобри храсти пусна корени и израства добре, е необходимо след засаждане съкрати надземен част на разсад до 10-15 см, оставяйки две до четири пъпки на всяка фотосесия. Засадените растения се нуждаят от внимателна грижа, която се състои от поливане, торене, разхлабване и плевене, защита от вредители и болести.

Храсти на френско грозде

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com