BgDaHan.com

Сортове септични резервоари за вили

Сортове септични резервоари за вили

Собствениците на ваканционни къщи, разположени във ваканционни селища, често не са свързани с централната канализация. Те често се сблъскват с проблема с инсталирането на лечебни заведения. Септични танкове в страната - една от неразделна част от спокойно забавление в природата. Нека разгледаме някои видове такива системи.

Ябълкова язовирна стена

Най-простият и остарелият тип канализационна мрежа за частна вила е яма за отпадъци. Разбира се, това не е модерен септичен резервоар, а по-скоро прототип на септична яма. Но, въпреки това, експлоатацията на ямата на язовир е напълно оправдано, ако в една къща вила идвате само за уикенда, съответно, водният поток не е толкова голям. Практиката е използването на дюзи от два вида: ямкови ями без дъно или запечатано хранилище.

Ямата без дъно и очевидно много обичайно устройство, обаче, на дадената конструкция има твърде много недостатъци. На първо място, една неприятна миризма, второ, силно замърсяване на водите, и трето, необходимостта от периодично почистване на ямата.

Запечатано съхранениеЗапечатано съхранениеОт обикновена яма, без дъно, тя се различава в това, че замърсените води не навлизат в подпочвените води, като по този начин не я замърсяват. Инсталирането на този септичен резервоар е много лесно, но използването на тази септична яма не е много удобно. Особено, ако къщата е постоянно обитавана и се консумира голямо количество вода. Този септичен резервоар ще бъде напълнен много бързо и точно както може да го почисти специална машина, може да има непредвидени прекъсвания в работата на канализационната система. В края на краищата не винаги предприятията за обезвреждане на отпадъци работят безпроблемно и напускат първото търсене.

Септична със стерилизация на подпочвените води

Този септичен резервоар има две камери, понякога повече. Най-често в нашето време, използвайте почистващо съоръжение Topas за вили и вили. Пречистването на отпадни води се извършва на няколко етапа. Първо, водата влиза в първото отделение, където преминава основната утайка. Всички най-големи частици се установяват в първото отделение. След това малко пречистена отпадъчна вода навлиза в следващото отделение на септичния резервоар, където се извършва следващото пречистване, което се получава от специални бактерии. Крайното третиране на отпадъчните води се извършва в почвата. Това изграждане на септична яма е много удобно, ако къщата е постоянно обитавана, тъй като тя дава възможност за голямо потребление на вода и канализацията може да се използва само 2 пъти годишно.

За съжаление този септичен резервоар не работи върху земя с глинеста почва, както и върху парцели, в които подземните води са много близо до повърхността на земята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com