BgDaHan.com

Самоопрашени сортове краставици

Самоопрашена краставицаКраставиците са самоопрашат сортове донесат добри реколти, тъй като раждането на плодове опрашват от насекоми те не се нуждаят. Стана така, че по време на цъфтеж е на стойност облачно време, насекомите не летят, така че добра реколта краставици от конвенционалните сортове стават проблемни, така че много от земеделските стопани в техните парцели са започнали да се култивира самоопрашват, parthenocarpic краставица.

И сега нека да разгледаме най-добрите сортове самоопрашени краставици.

Сортиране на сатен. Сортът се отглежда главно на открито. Плодовете от този тип cornish тип се използват основно за консервиране. Краставиците са зелени, имат хрупкава плът и тънка кожа. Отнася се до висококачествени сортове краставици, образува 2-3 краставици във всеки възел и се отличава с висока транспортируемост.

Класът на Crispin се отнася до ранно узряване на краставици, се използва за отглеждане в незащитени почвени и филмови оранжерии. Зеленците достигат дължина 12 сантиметра, фино туберкулозни. Краставиците от този сорт се използват за консервиране или очистване.Температура на разнообразието се счита за ранно узряване, е предназначен за култивиране на кисели краставички с размер от 3 ... 5 сантиметра и корнишони с размери 5 ... 7 сантиметра. Плодът няма горчивина, а дължината от 7 сантиметра достига маса от 80 грама. Във всеки възел на растението могат да се формират до 5 плода. Краставиците с краставици имат цилиндрична форма с туберкули и надлъжни ленти, плътта има отличен вкус.

Разнообразие Купидон, Много ранен вид самоопрашена краставица тип cornichon. Първите плодове се появяват два месеца след появата им. Заводът не е причудлив, но най-добри резултати могат да бъдат постигнати при отглеждане в оранжерии. Краставицата от този сорт се характеризира с изобилен плодов лак. Краставиците са средно-тръбни, достигат дължина 15 сантиметра, имат яркозелен цвят. Разнообразието е добре устойчиво на кореново гниене, а мана на прах се използва за промишлена обработка.

Краставица Орфей се отнася до ранно узряване сортове (40-50 дни от поникването) - това е добро parthenocarpic разнообразие от краставици за оранжерия. Растението е силно, плодовете са равномерни, тъмнозелени със средни туберкули. В дължина краставици достигат 12 сантиметра, имат плътна кора, хрупкава плът без горчивина. Сортът се характеризира с добър добив, събирането на плодове може да се извършва на всеки 2 дни. Ако реколтата не бъде събрана навреме, добивът пада в резултат на доставката на стари плодове на клетките. Орфей може да се използва за отглеждане в оранжерии или на открито.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com