BgDaHan.com

Възпроизвеждането на касис с резници

Черното касис е склад за хранителни вещества и витамини, и сама по себе си много вкусно зрънце, което е много популярно за повечето градинари. И въпросът за неговото размножаване възниква доста често. Най-разпространеният начин да се развива е възпроизвеждане на касис с резници.

възпроизвеждане и черно-smorodiny.jpg

Нарязването на касис не изисква много усилия, разходи и време. Изрезки на френско грозде за това, което избираме по този начин: от разнообразието, което ви харесва, изберете лигнитни годишни издънки от маточни растения. Стрелята трябва да е без видими признаци на заболяване и увреждане от вредители, червеи, особено от бъбреците брашнеста мана и люлеене.

Избраният изстрел трябва да е равен и да има добре развит апикален пъп, да е добре узрял и непременно твърд.

За пролетното засаждане на резници, те трябва да бъдат събрани в края на март или началото на април, веднага след топене на снега, когато бъбреците просто започнаха да набъбват. Когато есента се засажда, рязането може да се извърши в деня на засаждането, към края на септември.

изрезки-smorodiny.jpgИзбягването трябва да бъде отрязано, без да напускате купчините, като се впускате леко в земята. дължина на рязане не трябва да бъде по-малко от 15 см и не повече от 20 см, а дебелината на основата на снимките - не по-малко от 0,5 cm е подходящ за присаждане на средната част на стъблото, в началото на частта трябва да се режат на отклонение в см над зародиш, долната част е върху това. един и същ принцип, наклонен на един сантиметър под бъбреците.Поставете срежете на рязането трябва да е гладка, без убождания и разменяйте, защото е по-добре да се използва с остър ръб градина нож, Pruner е най-добре да не го използвате, това смазва среза.

Засаждане на резници от касис

С пролетното засаждане, резниците се засаждат, когато земята се разтопи на дълбочина до 20 см, почвата трябва да е доста плодородна, всяко рязане е необходимо да се придържаме към земята на маркираната линия под ъгъл от 45 ° до земята, разстоянието между заготовките 15 см заравят стъбла, така че една четвърт бъбреците излязоха под земята.

За да се ускори образуването на корени и да се подобри оцеляването, е възможно да се използват стимуланти на растежа. Като хетероауксин или епин-екстра.

С подходяща грижа, степента на оцеляване на резници достига 80-90%. До есента получавате разсад, който трябва да бъде трансплантиран на постоянно място.

За да се създаде силна кореновата система, през пролетта на следващата година, годишните издънки, които са били формирани върху разсад, са най-добре отстранени, в резултат на което до есента ще получите силни двугодишни разсад.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com