BgDaHan.com

Ранни сортове ябълки

Ранни сортове ябълкиЯбълковите дървета са в градината на всеки собственик на крайградски район. Тези плодове се считат за най-достъпните от всички, с изключение на това, че имат богат витамин (А, В, В), съдържат много аминокиселини и хранителни вещества. Следва да се отбележи, че периодът на узряване на ябълките определя техните свойства, така че късните зреещи сортове се оценяват за дълъг период на съхранение, а ранните могат да се консумират веднага след прибиране на реколтата. В статията ще разгледаме най-популярните сортове ранни ябълки.

Mantet.

Това ранно разнообразие дойде при нас от Канада. Мантата се отличава с големи зелени листа и розови съцветия. Има средни плодове с жълтеникава кожа. Ябълките са със среден размер, кръгла форма. Плътта е жълта, сочна, има прекрасен вкус. Недостатъците на сорта са: недостатъчна зимна твърдост, възможността за повреда на износване във влажна, влажна атмосфера.

Белият пълнеж.

Смятаният вид ранни ябълки в Държавния регистър на плодовите растения на Руската федерация заема водеща позиция по отношение на узряването на плодовете. Родината на "Бялата Карго" се счита за балтийските страни, но сега се отглежда в повечето части на Русия, както и в Украйна, Беларус и Молдова. Дървета със среден размер, около три метра със заоблена корона, са устойчиви на вредители и много заболявания.Плодовете със среден размер са зеленикаво-бели или жълти на цвят. Формата на ябълките е кръгла, пулпата има сладък и кисел вкус. Когато узреят, плътта се разхлабва и плодът придобива неутрален вкус. Плодът съдържа голямо количество захари, фибри и пектин, аскорбинова киселина. Плодовете не са склонни към дългосрочно съхранение, но те вкусват страхотно.

Мелба.

Това е разнообразие от ранни ябълки от канадски произход с овални зелени листа и розово-лилави съцветия. Дървото достига средна височина, образува овална корона. Предимството на сорта е формирането на ранна реколта и прекрасен вкус на ябълки. Недостатъкът е често срещан при сортовете ранен плодов период: недостатъчна леталност, възможността за унищожаване от различни заболявания.

Плодовете са конични с тънка деликатна кожа, която може да бъде покрита с восъчно покритие. Пулпът е сочен с високо съдържание на захар, до 10%, което ви позволява да използвате плодове за приготвяне на сокове, компоти. Ябълките Melba могат да се отглеждат в цяла Русия, с изключение на Далечния Изток и Уралския регион.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com