BgDaHan.com

Канализация - избор на метод за пречистване на отпадни води

Ако градските жители не трябва да мислят за процеса пречистване на отпадни води - това се случва централно, а за летните жители това е един от основните проблеми.

Разрешете го на индивидуална основа и инсталирайте автономни системи, където отпадъчните води могат да се почистват в септични ями или в инсталации, използващи биологични методи.

В първия вариант отпадъчните води ще бъдат почистени механично и само половината, след което допълнително почистване ще се извърши чрез филтриране в земята. Този метод не винаги е възможно да се прилагат на територията на вилата - на много парцели почвата е с намалена способност за филтриране и дори подходящ грунд бързо ще тиня недостатъчно лекувани води.

Ето защо септичните резервоари с биологично пречистване се използват много по-активно. В този случай показателят за пречистване на отпадъчни води ще бъде 90% или повече. Високото ниво на почистване ви позволява да го изхвърлите, без да навредите на заобикалящата го природа в улична канавка, дере, или дренаж. Запушването на подземния слой почва е сведено до минимум.При избора на септичната яма на крайградски район следва да вземе предвид релефа и свойствата на почвата, и в съответствие с тези характеристики, за да намерите най-оптималните параметри на инсталацията за почистване, а също и да направи компетентен електрическа схема.

Полезно е да се окаже такава допълнителна информация: как това ще се отрази на работата на инсталацията неравномерен поток на отпадъчните води, колко бързо ще започне да функционира след неочаквано прекъсване, независимо дали схемата се взема предвид сезонността, което е важно за летни жители, живеещи му вила редовно.

Важни са въпросите за честотата на смяна на консумативите, колко често ще бъде необходимо да се премахне утайката и какви са очакваните разходи за тези операции.

По-добре, ако инсталацията е прост дизайн: сложните програми за почистване с тесни тръби и малки отвори поставят под въпрос нейната надеждност. Монтаж на септична яма е по-добре да се повери на професионалисти - в крайна сметка, дори и най-ефективно почистване устройството с неграмотни инсталация може да донесе допълнително безпокойство и неудобство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com