BgDaHan.com

Phytophthora върху картофи

Phytophthora върху картофи
Много често добивът на картофи е застрашен от такава болест като фитофтората. Най-често инфекцията на картофени клубени се получава чрез дъждовна вода от върховете и по време на събирането на реколтата. Phytophthora върху картофи се чувства непосредствено след прибиране на реколтата, но само след 2,5-3 седмици. Това се изразява в появата на картофени клубени твърди депресия кафяви петна, които започват да проникне в грудката и причина да гниене. Phytophthora в картофи разпространява светкавично, поради това, ако поставен върху съхраняване на картофи, заразени с Phytophthora в клубените, цялата реколта може да бъде изгубен в много кратко време. Ако болестта се появява на отделно растение, тогава нейните върхове трябва веднага да бъдат отсечени на самата повърхност на почвата и след това да изгорят от участъка. Клубените от растения, заразени с phytophthora, трябва да бъдат отделени отделно от останалите, здрава култура.

Ако увреждане Phytophthora картофи е масивна, тогава всичките му върхове, преди изкопаване на културата трябва да се напръскват с меден сулфат в размер на 20 грама меден сулфат на 10 литра вода и след това се отрязват всички замърсени върхове и да изгорят извън областта.В никакъв случай не трябва да оставяте картофите върху семената от мястото, заразено с фитофтората, а повторното засаждане на картофите върху него също не се препоръчва в продължение на 2-3 години.

Изкопани картофи напълно сухи в продължение на няколко часа, но за постоянно съхранение не снасят в бързаме, е необходимо, за да оцелее в сухо и проветриво помещение за 2,5-3 седмици. След това много внимателно вземете клубените, махнете картофите с най-малки признаци на заболяването и го опаковайте за постоянно съхранение. Температурата на въздуха в помещението, където се съхраняват картофите, не трябва да превишава 3 ° C, а влажността на въздуха не трябва да надвишава 80%. Дръжте картофи не се препоръчва при настаняване, като оптималната температура за развитие на мицела Phytophthora 19-22 ° С

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com