BgDaHan.com

Разнообразие от ябълки "червено рано"

Сорт на ябълково дърво:

Червено рано

Сортът на ябълката "Червената ранна" се получава чрез пресичането на Мелбата и Пролетта. Авторите на този сорт са служителите на VNIIS, кръстени на Мичурин: З. Иванова, Г. Лобанов, В. К. Заец. Това ябълково дърво е регионализирано в Централния район на Черната Земя.

Дърветата имат малка височина и закръглена корона, която с възрастта се разраства. Тя е добре листа, със средна плътност и нейните клони под ъгъл, близък до права линия, се отдалечават от багажника. Кората на клоните е оцветена в кафяво с жълтеникав оттенък. Този вид ябълкови плодове е смесен, се среща на копие, на годишни нараствания и на пръстените.Тъмно зелени листа с жълтеникав оттенък са средни по големина. Те са продълговати и имат плосък, космат плоча. Плитният ръб на листа. Бялите цветя имат среден размер и имат кръгли венчелистчета. Духовете са на същото ниво като стигмата. Плодове разнообразие ябълка "червен рано" има малък размер, средната им тегло е 90 г, и максималното тегло - 120 грама плодове правилна форма, те са форма на пресечен конус или закръглени с гладка повърхност. Дебела восъчна разцвет покрит плодови кори, което ги прави привлекателни. По време на подвижни плодове падеж са боядисани в светъл цвят, а в периода на покритие, те стават ярко червено, а има и бели продълговати петна, разпръснати из кожата.

Плодът на плода има кремав цвят и е червеникав за кожата. Тя е със средна плътност, нежна. Пулпът има сладък и кисел десерт с лек аромат. Плодовете от този сорт съдържат: 10,7% захари, 12,5 mg / 100 g аскорбинова киселина, 0,58% титрувани киселини. Тези плодове се използват свежи и в продължение на три седмици могат да се съхраняват в хладилника. В продължение на 4-5 години след засаждането, дърветата започват да дават плодове годишно. Този сорт има такива предимства: ограничен растеж на дървета, красив цвят и форма на плода, десерт вкус на ранно узряване на плодове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com