BgDaHan.com

Разнообразие от ябълки `mantet`

Ябълковият сорт "Mantet" е разнообразие от канадски произход, при което узряването на плодовете се случва през лятото. Този сорт ябълка е получен от разсада Grushovka на Москва под свободно опрашване в експерименталната станция в Морден. В района на Средна Волга и Централна област този сорт ябълка е включен в Държавния регистър.

Дърветата са със средна мощност на растеж със силни скелетни клони, които сочат нагоре. Крънчът е овален и доста рядък. На пръстените се получава плодовитост.

Стрелите са кафяви, колянови и с малки сиви лещи. Големите зелени листа имат удължена елипсовидна форма, продълговатият, дълъг и нагоре насочен връх с насочена или заострена основа. Видът на листата е блестящ и кожен, а не извит по централната вена. Гладко и равно острие на листа, леко извити назъбени ръбове леко издигнати.Дългата дръжка, дебела, отклонена от леторастите, има богат антоцианинов цвят. Stipules са сублиulate и малки. Плодовите пъпки са средно големи, изпъкнали, надолу и конични. Фиданките една година след засаждането стават прави, с равномерно дебело стъбло, със средна височина и с доста големи лещи и лек пропуск. По време на цъфтежа, ябълковите дървета са покрити с големи цветчета с форма на чинийка, бели розови пъпки имат виолетов цвят, а продълговатите венчелистчета са светлорозови на цвят. Пистилът е кратък, прахът е над стигмата на стигмата.

Плодовете на ябълковото дърво "Мантет" имат среден размер, а има и малки. Плодовете имат конична, кръгла форма, в горната част малка дръжка. Основният цвят на този вид плодове при бране е зеленикаво-жълто, а когато е напълно узрял, има жълтеникав цвят. Покриващият цвят придобива яркочервен петна с розовочервен фон. Плодът има бяла плът и е сочно, сладко, ароматно, с леко кисел вкус.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com