BgDaHan.com

Кърли аконит: красива многогодишна лиана

Кърли аконит: красива многогодишна лиана

Само по себе си Aconite в нашите градини по никакъв начин не е странно, обикновено това са тревисти растения с вертикални стъбла на височина 50-150 см, но аз не говоря за тях. Има и лиана в семейството - аконит (A. volubile) с дължина 2,5-4 м. Той идва от юг от Сибир, Далечния изток, Монголия, Североизточен Китай, Япония.

Това е тревиста многогодишна лиана с блестящи палмово-разрязани листа и доста големи тъмносини цветя, събрани в много големи съцветия с дължина на метър. Моят аконит има бели-сини цветя, съцветие с дължина 70 см, което преди много време е купено от неизвестна баба на пазара. Тя цъфти в края на юли и август за месец и половина.

Кърли Аконит по-добре расте и цъфтят на сянка, само - мястото за кацане не трябва да е влажно, в противен случай корените гниене. Всяка почва е подходяща, но плодородното растение ще бъде по-голямо и цветът ще бъде по-богат. Кърлинг аконитът реагира на напояване и торене с органични или минерални торове, докато дори и малки дози, растежът и цъфтежът му значително се увеличават.Най-лесният разпространява този анонит (все пак, като останалите) прясно събрани семена, които ги засяват през есента директно в легла или кутии. Моят аконит дава изобилна самусева, важно е през пролетта да има време да изхвърлите разсада с 1-2 истински листа в отделни контейнери и да дадете всички жажда, за да започнете това растение във вашата градина. При трансплантацията на по-късна възраст, кърлинг аконитът реагира болезнено. Цъфтящи разсад за следващата година.

Заради нетърпеливостта си това лианата е много елегантна, тя е грациозна, полупрозрачна, тя се нуждае от красива подкрепа. За разлика, например, от момичешка морава, тя не само не прикрива под себе си една непретенциозна структура, но дори подчертава непривлекателността си. Лиана изглежда добре в мрежата-рабица. Има още един начин да го използвате в градината, да хвърлите няколко семена под момичетата момиче или храсталака с лилаво листа и ще "цъфти" с грациозни цветя.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com