BgDaHan.com

Сорт от ябълкови дървета "август"

Сорт на ябълково дърво

 Разнообразие от ябълки "Августа" е късно-лято triploid сорт, който е получен в All-Руски Изследователски институт за селекция на плодови култури чрез преминаване на Orlik и Papirovka tetraploid. Започва да премине държавния тест за този вид ябълки през 2002 г. Дърветата с големи размери имат закръглена корона. Основните клонове, насочени от багажника при приблизително прав ъгъл, са редки. В сиво, стеблото и главните клони са боядисани.

Издънките са прав, дебели, с кръгла секция и полово. Бъбреците са с конусовидна форма, средни по размер и притиснати към клоните. Листата са боядисани в светло зелен цвят матирана, имат големи размери, закръглено яйцевидни, скоро посочи, навита върха на листата под формата на винтове. Краят на големия град има листо. Понякога има листа с форма на лъжица. Пъпките на голямо цвете с кръгла форма. "Август" сортове плодове ябълка имат удължена конусовидна форма, те shirokorebristye, размерите. Ябълките от този клас са по-малки от средните и теглото на ябълката, някъде до 160 гЯбълките имат лъскава, гладка кора. Когато вземате ябълките са боядисани в зелено, след кратко съхранение те стават зеленикаво-жълти. Повечето от феталната повърхност е покрита с размазан червен руж. На ябълката има много големи подкожни точки, които са ясно видими. Привлекателността на плода се оценява на 4,4 точки, което подчертава красивия му вид. Извитата дръжка има средна дължина и дебелина. Плодовете имат затворен каликс и малка чиния, широка и браздирана. Семената са светлокафяви на цвят, крехки и недоразвити.

Пулпата от това разнообразие от ябълки е оцветена в зеленикаво, грубозърнеста, средно гъста, сочна, сладка и кисела, и има чудесен вкус. В състава на ябълките "Августа" има захари, аскорбинови и титрувани киселини. Узряването на плодовете се случва в средата на август и продължава до средата на септември.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com