BgDaHan.com

Разнообразие от ябълки "Tubin (източен)"

Ябълковото "Tubinsky" (източно) принадлежи към края на лятото. Този сорт е отгледан в експерименталната станция Minusinsk за градинарство и отглеждане на пъпеши. Получена е през 1956 г., като преминава широкомарковия сорт Limonka с оранжевия сорт Minusinsk.

Ябълковото дърво

Вид на ябълка Tubinsky или Източна

Авторите на този сорт са: VA Шевченко, VI Шевченко. Той е включен в Държавния регистър на разплодните постижения през 1988 година. Този сорт ябълка може да се отглежда в източния сибирски регион. Тези ябълкови дървета често се срещат в градините на територията Красноярск, Тива и Какасия.Средното дърво расте до височина от 2.8-3.0 м. Дървото има кръгла корона със средна плътност. При ъгъл, близък до права линия, клоните се отклоняват от багажника. Те се намират компактно и краищата им сочат нагоре. Плодът се произвежда върху къси и дълги клони от плодове. Прави, средно дълги издънки са кафяви, пропуснати. Леничковичко малко, но те са големи. Закръглени пъпки със среден размер, пресовани, спуснати. Матови зелени листа с големи размери. Те са къси, удължени, с извит връх и с нежен нерв. Листът на листа е вълнообразен и с големи размери. Тънка, дълга дръжка, леко пивенце. Няма забрани. Средните цветя с плитка купа имат бял цвят и аромат. Венчелистчетата са с овална форма и къси нокти. Стигмата се намира на нивото на прашките.

Ябълковият плод на сорта Tubinsky има средно тегло от 25 грама и максимум 35 г. Плодовете са заоблени, едноизмерни и имат широко оребрена повърхност. Те са с блестяща гладка кожа с леко докосване. По време на сменяемия зрялост плодовете са оцветени със златисто жълто, а периодът на покриване става замъглено и повечето плодове стават червени. По време на потребителския матуритет целият плод става червен. Пулпа пулпа от кремав цвят, фино зърнеста, нежна, средна плътност. Тя е много сочна, кисело-сладка със среден аромат и с подправки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com